nuffnang

Tuesday, January 05, 2010

Jangan Paksa Dia Berhenti Merokok, Tetapi Buatlah Macam Ni...

Few days ago, aku ada buat entry pasal si dia yg berazam nak quit smoking , aku sokong 100% dia nak berhenti merokok - the reasons are obvious la kan.. first dari segi kesihatan dan duit la.

So, aku nak suggest sesuatu kepada readers out there yang ada keinginan nak suruh orang tersayang anda berhenti merokok, my suggestion is for you to stop membebel dan melarang orang yg tersayang itu dari terus merokok, sebab sia-sia je selagi tuan empunya badan takde kesedaran yg lahir dari hati nurani yg tersendiri... jadi nya, the trick is to psiko diaorang, macam mana? ok... tengok gamba ni...


apakah itu? All you have to do is to buy benda kat dalam gambar tu..bukan yg putih tu.. yg putih itu lighter..


ok ini close up.. siap ada before and after lagi.. so what is that? it's a cigarettes filter.. penapis asap rokok... 

cara gunanya mcm ni..


letakkan filter tu kat hujung rokok... dia akan menapis segala tar yg ada dlm asap rokok tu.. the idea is.. let them keep on smoking, coz memang tak bleh nak stop 'cold turkey' kan (stop terus 100%)

but as they keep on smoking using this filter... 

haaa tengok tu beza filter sebelum dan selepas.. betapa dengan sebatang rokok je sebanyak itu tar.. yesss TAR yg masuk dalam badan perokok melalui asap rokok yg disedut.. I could assure you, lama2 dok tengok, insyaAllah kesedaran akan terbit... 

boleh letak kat cerut gak, tapi agak tidak muat sket la.. sebab memang utk rokok

azam nyer to quit smoking tapi macam mana bleh hisap cerut plak nih?


cuba beza kan 3 gambar kat atas nih.. tengok kat dalam filter tu.. gambar yg pertama tade nampak pun lagi tar nyer kan.. gambar yg kedua dah leh nampak sket kan.. gambar ketiga memang jelas dah... itu baru sikit cerut tu dihisap.. imagine kalau satu batang tu.. 



Boleh dibeli di mana-mana outlet Seven Eleven, dalam satu kotak yg harganya dalam RM3 lebih, tapi bukan mcm yg dlm gambar kat atas tu.. filter nyer lebih kurang sama tapi yg kat seven eleven tu dalam kotak

why not give this a try, mana tau kan.. insyaAllah.. 

4 comments:

farish H said...

wah ade lak alat cmni hahah

BuLaN iTu aKu said...

wow.. good info..
ayah bulan.. hurm.. isap rokok berkotak2 sehari..
nak suruh dia cuba la...
thanks for dis info,,
salam perkenalan

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Balo Chilli Slimming gel-Manjakan Diri Anda (Balo Chili utk kempiskan perut dan kawasan badan yang bermasalah)
Balo Chilli Slimming Gel
RM49.90 (85ml)
RM59.90 (250ml)
RM69.90 (300ml)
..
sorry tumpang iklan..
bubu comel pun tgh blaja stop smoke

afiq said...

isk.. ade mende macam nih... bagus lah!