nuffnang

Monday, January 04, 2010

Steamboat Dinner @PADI

Aku dan dia seringkali bergaduh.

Bergaduh pasal, kita nak dinner kat mana malam nih yer?

Bukan sebab berbeza destinasi, tapi sebab masing-masing akan bagi jawapan yg sama

CikCloudy: Ikut lah kat mana..
Mr.Monday: Ikut u lah nak makan mana
CikCloudy: I tatau la..
Mr.Monday (tgh drive): I ponn tatau..haa cepat laaah I tatau nak belok kiri ke kanan nih.. 


Bergaduh sebab masing-masing takde idea dah nak dinner kat mana..

Kat Kuantan (yer..I'm based in Kuantan) nih kiteorang dah kehabisan idea dah nak makan kat mana, semua tempat dia pernah pi n biasanya kalau servis ok, makanan tak ok, kalau makanan ok servis plak K.O

Di suatu malam yg tak berapa nak indah (sebab dlm mood merajuk) bila dah dua2 tatau nak makan mana.. aku pun main cakap ikut kuar mulut je la.. Jom g PADI..

PADI tu kedai makan dekat dgn traffic light Semambu, lokasinya jalan menuju ke Alor Akar..

Masa dok ketandusan idea tatau nak order apa.. aku ternampak banner iklan steamboat RM18 per pax, so we decided to give it a try... 


dua jenis sup yg disediakan, satu tom yam satu sup biasa


dalam proses di-steam-boat kan (come to think of it... apsal nama steamboat?)


antara isi kandungan steamboat yg tunggu turn nak di-steam-boat kan



dan lagi... byk wooo... rugi plak order for two, patutnyer order utk sorang makan je, memang tak abis pun.. ada udang,sotong,daging,fishball dan pelbagai mcm lagi.. 

so the verdict... hmm.. we tasted better steamboat before... ni kira bagi 3 stars je, Sri Affa and Lemongrass lagi beshhh... tapi yg ni 3 stars sebab RM18 kira murah la, dan isi kandungan dia kira not bad la.. udang dapat 3 ekor sorang tuu.. sotong lagi, daging, kupang pun ada (erkk xsure la namanyer kupang ke apa, tapi adik beradik dia la)


ok..selamat mencuba steamboat @PADI



3 comments:

Miss Q said...

bole ke order for 1 person kalau nak steamboat?? salunya dorg x bagi kan??

and lemongrass steamboat bape RM? Sri Affa?

I layan johnny's saje sebab itu yang termurah abad ini.. sobs!

miss cloudy said...

erkk.. xleh ke? hehe.. tatau la..
sri affa dalam RM30 lebih gak for 2, lemongrass lagi mahal.. tp lemongrass yg plg best.. johnny tak pernah try lg..

~Cik S~ said...

nampak sangat sedapp..huhu..lapar la~