nuffnang

Saturday, May 02, 2015

Forever Alone No More


konon2nyer lah.. boifren yg amikkan gamba kite...sukenyerr...


pakai monopod rupernyerrr



mcm2 produk ada kan... nak nanges ke nak gelak... sbb mcm desperate nyer lah nk menipu

Wednesday, April 29, 2015

Loongggg Weekend

Starting Jumaat ni 1 Mei 2015 Pahang akan bercuti panjang sehingga 5 Mei pastu keje satu hari pastu cuti Hari Hol plak pada 7 Mei... wahhhh... best nyerrr


1hb - hari pekerja
4hb - ganti wesak 3hb
5hb - cuti PRK
7hb - hari hol


Kepada yang mencari2 info betul ke 5 mei ni pahang cuti.... yesss MB Pahang dah umum td... ini bukan khabar angin! haha

ni haaa buktinyer...

MB Pahang umum cuti peristiwa pada 5 Mei 2015

800 JUTA GUNA WHATSAPP

sumber: harian metro


wow! ramai tuuuu 800 juta manusia kat dunia nih menggunakan aplikasi whatsapp!


dilancarkan pada Julai 2009
Whatsapp telah dibeli oleh Facebook pada Februari 2014 dengan harga RM69 billion!

Kalau dulu kita leka dengan fb kan, skang ni whatsapp group lagi melekakan..kan.. rasanyer semua orang yg guna whatsapp akan ada at least 5 group whatsapp, yg wajib ada 
group ofis, group family, group kawan2 sekolah, group gang rapat kt ofis, group jiran2 (erkk yg ni CikCloudy tade, tapi ramai je yg ada kan)



Sunday, April 26, 2015

Sekadar Satu Cadangan Cara Bersedekah



Biasa dah kan kita dapat org duk forward2 cara nk bersedekah mcm dalam gamba kat atas tu kan... 

well.. for sure ramai je yg teringin nk bersedekah tapi macam nk sedekah kan wheel chair kat hospital tu maybe tak semua org mampu.. dari segi kewangan dan jugak.. at least for me lah.. nk hantar ke spital tu mcm boleh ke angkut je wheel chair tu pastu tinggal je kat situ ke nk kena inform org spital ke camne? (nk seribu daya... haha.. ok2)

so... nk suggest la... maybe instead of yg dicadangkan tu kita try ni...


1. utk hadiah bday ke, kahwin ke, persaraan/pindah ofis/tukar keje rakan sekerja kita hadiahkan buku2 agama

2. every time g surau/masjid kan selalu mcm selipar surau/masjid tak cukup je, asyik kena tunggu je, in my case selalu g surau yg eh ada sepasang dua je selipar utk guna g toilet, so apa kata bli extra selipar jepun dan letak kat surau

3. lagi kat surau/masjid, every time kite travel masa nk singgah solat bwk telekung baru pastu tinggalkan je kat situ.. (beli telekung kat mydin byk2 wat stok kat umah). Hadiah telekung ni best jugak bg kat kawan2, in my case my fren hadiah kan telekung, rasa suka sangat... 

4. lagi... byk lagi kan.. maybe u all bleh share ngan CikCloudy?

Saturday, April 25, 2015

My mom arranged me for a blind date

Sounds familiar tak ngan my post title kali ni? nope?
well.. what about this one...

I am going to confess something, support me

Korang pernah terbaca x status camni kat facebook lately nih... at first i thought apa benda lah ni...napa kwn aku yg dah kwin tu letak post mak dia setup kan blind date for her??
Ghuperrr ghuperr nyer... it is another fb game mcm yg sebelum ni... i am wearing pink today.. mula2 tu semua ingat lipstick.. tapi ada gak yg post i am wearing blue today takkan la pakai lipstick kaler biru kan... rupanyer2 nyer referring to the bra.... hikhikhik...
so.. this time around.... sapa yg komen/like kat post yg ada ayat2 mcm tadi tu.. akan di pm utk post something yg mengejutkan yg pelik dan yg provocative... mcm ni...


"The person who likes/comments has to choose one of the following to post on his/her timeline.
1. I've been in 42 relationships, 2. I think I like someone, what should I do?, 3. My mom arranged me for a blind date, 4. Someone invited me to be a prostitute, what should I do?, 5. I forgotten to wear my underwear today, 6. I am gonna confess, support me, 7. I still love my ex 8. We are getting married in a few days
so now u know why your friends yg normal je tetiba post sumtin abnormal haha... 

Wednesday, April 15, 2015

Teringin...




haii comel nyerr lahhh..


terliur je... tapi tade keperluan buat masa ni




adakah rasa makanan akan jd lebih sedap kalau pakai pinggan camni... well secar psikologi nyer lah at least

Tuesday, April 07, 2015

INSTAGRAM: BEADLISTA

Last week rasanyer tengok Nona kat TV3 ada tunjuk psl beadlista ni.. masa tengah tgk tu terus carik instagram dia.. pastu saje je lah CikCloudy nak tgk impact pada followers beadlista nih selepas masuk Nona...

Jom kite tengok CikCloudy nyer screen capture followers yg dalam few minutes bertambah beratus2



ini yang mula2 d capture.. CikCloudy capture ni selepas dlm few seconds nama instagram beadlista ni di tunjuk kat Nona .... meh kite tengok bertambah berapa ramai utk next capture..





wahhhhh... 272 orang new followers... kalau tengok masa kat screen tu masih lagi 2.43pm sama masa kat 1st capture tu... 


2.44pm dah 3517 followers, bertambah lg 204 orang! instagram ni mcm kite tgk kat profile dia dan gamba2 kat ig tu, dia menjual aksesori wanita.. rantai ada, gelang ada, semuanya dia buat sendiri.





7 mins later..... bertambah lagi 145 orang!


jam 2.51 gakkk... dah 3944 followers! bertambah lagi 282 orang... wah seronok nyer lah ramai yg berdesup2 follow



dah cecah 4k followers dah...
orang buat bisnes kat instagram ni memang sgt penting ada ramai followers.. makin ramai makin luas la pasaran barangan yg dijual..




last CikCloudy check sblm ni post entry ni..followers beadlista ni dah 4202

mesti tak menang tangan dah ni nak siap kan tempahan customers! Bagus2.. do what u love...