nuffnang

Tuesday, October 21, 2014

lalala...

I'm bored.


Sebab esk dah nak cuti sampai ari Ahad kan
Sebab takde keje yg mendesak-desak kena siapkan
Sebab office ni mcm sunyi je, xde org
Sebab rindu kat seseorang
Sebab dah lama tak jumpe seseorang

So dari tadi duk menjelajah dari satu blog ke satu blog, jumpe blog ni... http://secondsanctuary.blogspot.com/ psl day to day life of a malay girl married to a mat saleh from US, now dia dah settled down kat US, mcm best jer.. biasalah tgk life org kan nampak mcm semua best..

ok dah, nk g kejar boss plak yg super duper bz

Thursday, October 09, 2014

Kaset

Sapa yg membesar pada tahun 80an dan 90an mesti pernah beli kaset kan 

Balik beraya kat kb baru nih terjumpa plal kaset2 CikCloudy yg lama2

Teringat plak betapa teruja abis bila dpt bli kaset yg kita duk idam2kan, masa tu mana ada mp3 yg senang2 je bleh download lagu dr internet. 

Mana ada ipod nk dengar lagu kan, in fact now pon xde ipod hehe.. Dulu ada walkman dgr lagu dah happy habis dah laa.. Study smbil telinga cucuk earphone dah nikmat abis dah.. 

Saturday, October 04, 2014

Saturday, September 27, 2014

Treler Bawak Excavator Sebabkan Jem!




Treler bawak excavator tersangkut atas jalan... gambar tu CikCloudy amik kat fb Kuantan.... masak laa duk dalam keta.. ni jadi semalam (ari jumaat 26 sept), dah la ari jumaat sememang nyer jem di mana2 kat kuantan ni.. 

Thursday, September 25, 2014

Jangan Guna Cimbclicks & Maybank2u

Haiyooo, hari ni kecoh pasal jangan guna mobile banking, sebab ada kes penipuan. Ada sejenis virus atau malware yg nama zeus trojan yg bleh dihantar ke smartphones (yg guna androids) kita dgn whatsapp atau sms, bahye nyer lah kan... so buat masa sekarang ni guna online banking thru pc atau laptop je la..

so jaga2...



Bunohan

Baru ku tahu, nama tempat kat Tumpat tu.. Bunohan tu.. bkn nyer referring tu bunuh org ke, tempat kejadian bunuh ke... Bunohan tu rupanye sejenis alat utk tangkap ikan yg penduduk area situ guna. Alat tangkap ikan darat, cthnye ikan puyu,sepat, ikan keli dan haruan.



http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/bunohan-bukan-tempat-pembunuhan-1.319091


Wednesday, September 24, 2014

Nak Beli FOSSIL MALAYSIA..... Nak Beli FOSSIL MALAYSIA


Ada peminat Fossil Malaysia tak among my readers? Sila angkat tangan! Eh, angkat mouse..hehe.. Jam tangan antara perfect gift gak kan... kalau bday gift dari yg tersayang lagi la cantekk kan.. cer tengok gambar jam ni.........



cantik kannn!!
Post kali ni CikCloudy nak citer sket pasal brand Fossil nih.. Korang yg still clueless atau kurang familiar dengan jenama jam tangan yg sgt best ni, meh nak citer sket pasal latar belakang Fossil. Fossil ni satu brand dari US yang amat terkenal dengan rekaan koleksi jam tangan vintage & klasik.  Since  tahun 1984 brand ni wujud tau, ada yg kasual atau formal, koleksi jam tangan lelaki dan wanita daripada Fossil amatlah versatile dan menyerlahkan lagi penampilan anda, cewahh gitu ayat,,

So, napa  Fossil bleh maintain je sampai skarang? Well, of course la sbb kualiti Fossil ni lah kan. Semua koleksi jam tangan Fossil ni kira berkualiti tinggi la pastu memenuhi citarasa seme org kot. Pasal tu lah, Fossil watches ni merupakan salah satu jenama pilihan wanita lasak yang gemar melakukan aktiviti luar dan bergaya kasual.




So, korang yg jenis suka aktiviti lasak sgt seswai lah ngan FOSSIL nih, jom ahh kita usha jam fossil nih, nk senang g je ke web ZALORA Malaysia. Those yg taktau lg, zalora nih portal online shopping terbesar kat Asia nih free delivery plak tu...




so jommmmm... Fossil Malaysia