nuffnang

Wednesday, April 15, 2015

Teringin...




haii comel nyerr lahhh..


terliur je... tapi tade keperluan buat masa ni




adakah rasa makanan akan jd lebih sedap kalau pakai pinggan camni... well secar psikologi nyer lah at least

Tuesday, April 07, 2015

INSTAGRAM: BEADLISTA

Last week rasanyer tengok Nona kat TV3 ada tunjuk psl beadlista ni.. masa tengah tgk tu terus carik instagram dia.. pastu saje je lah CikCloudy nak tgk impact pada followers beadlista nih selepas masuk Nona...

Jom kite tengok CikCloudy nyer screen capture followers yg dalam few minutes bertambah beratus2



ini yang mula2 d capture.. CikCloudy capture ni selepas dlm few seconds nama instagram beadlista ni di tunjuk kat Nona .... meh kite tengok bertambah berapa ramai utk next capture..





wahhhhh... 272 orang new followers... kalau tengok masa kat screen tu masih lagi 2.43pm sama masa kat 1st capture tu... 


2.44pm dah 3517 followers, bertambah lg 204 orang! instagram ni mcm kite tgk kat profile dia dan gamba2 kat ig tu, dia menjual aksesori wanita.. rantai ada, gelang ada, semuanya dia buat sendiri.





7 mins later..... bertambah lagi 145 orang!


jam 2.51 gakkk... dah 3944 followers! bertambah lagi 282 orang... wah seronok nyer lah ramai yg berdesup2 follow



dah cecah 4k followers dah...
orang buat bisnes kat instagram ni memang sgt penting ada ramai followers.. makin ramai makin luas la pasaran barangan yg dijual..




last CikCloudy check sblm ni post entry ni..followers beadlista ni dah 4202

mesti tak menang tangan dah ni nak siap kan tempahan customers! Bagus2.. do what u love... 

Wednesday, March 25, 2015

GOVERNMENT SERVICE TAX (GST)

ahaa... I tricked u...i know lah... it's goods and services tax

Dah nak gaji ni kan... it's a good time to stock up on your groceries, toiletries, beauty & health, household items, baju kasut etc... eh.. mcm semua je nk kena stock up... mampuih...haha..

ni haa... full list.. 

SENARAI BARANGAN GST






Monday, March 23, 2015

MILO TIRUAN PUN ADA??


susah lah ini macam... sampai kan milo pun ada yg tiruan..?? Patut la bibik2 dr Indon suka bawak balik Milo sebab katanya Milo kat sana tak sesedap yg kat Malaysia...mungkin kah yg dia minum kat sana tu yg tiruan?


Sunday, March 08, 2015

Tempat Makan Best Di Kuantan





ni aku dapat dari fb kuantan, bleh la buat rujukan kepada yg mencari tempat makan best di Kuantan ni..

hampir semua kot restoran dan kedai makan best yang dalam list tu CikCloudy dah pergi..

Wednesday, March 04, 2015

Glitterati

yessss! my glitterati is back...

kpd yg tatau apa itu glitterati... itu status dalam nuffnang, penting utk dpt status tu agar blog kite masyukkkkk... 
tatau lah napa last week aku terperasan yg jd non-glitterati.. padahal tade pon letak ad dari company lain... 



ni pasal glitterati

GLITTERATI


What is an "Exclusive Nuffnanger"??

An "Exclusive Nuffnanger" is a Nuffnang blogger who has NO advertisements from mentions of, or links

 to other ad networks originating from South East Asia, or any ad networks we deem as competitors on his/her blog.




Thursday, February 26, 2015

Cerita Korea

In the mood of watching Korean Drama...
Tapi citer korea apa yang best sekrang nih yer?