nuffnang

Friday, January 23, 2015

Thursday, January 22, 2015

Nombor Telefon Siapa Ni?

Sangat annoying ok bila tengah busy keje dapat call yg katanya nak offer insurans dari Maxis lah, dari CIMB lah..

03 2023 3600
03 22609888 
03 20806200

so far no 3 ni lah yg CikCloudy dapat trace dari callers yg claimed to be from Maxis or CIMB.

Bagusnyer ada internet nih.. even kite search no.. contoh.. 0320233600 akan keluar lah info yg sememang nyer boleh di kategorikan sebagai spam or rather SCAM.. huhu... 

So bila terima call macam ni kite kena tegas, cakap tak berminat, jgn ignore je call tu, sebab nyer selagi kita tak jawab dan cakap tak berminat dia akan call again and again and again.. so dengan tegas tapi bersopan cakap sorry saya tak berminat.. dan semestinya kalau anda tak terus tekan button merah, suara dihujung sana akan cakap, saya tak terang pun lagi cik/encik/tuan/puan dah cakap tak berminat? jawab je yer x minat... atau kalau dia tanya napa tak minat cakap je for no reasons.. hehe.. sajer laa saya tak minat tanpa apa2 sebab... itu kalau korang nak melayan lah kan... kalau malas trus tekan merah... 

kalau kebetulan tgh bosan tade whatsapp yg nk dilayan... dgr je la dia explain bagi tinggi bil company tu.. pastu hujung2 cakap mak saya tak bagi ni... huhu... 

dan ingat kena berani say NO... coz ada je jenis org yg tak reti nak cakap No or rather segan as in malu nak cakap NO... hmmm.. mcm2 kan


so, ada lagi tak nomor yg nak di share?

ni kat blog ni ada berjuta no telefon telemarketer yg suka kacau ketenteraman kite kat ofis.. haha... tenteram ke =..

Monday, January 19, 2015

Romancinta Mojo





Lepas tengok Anugerah Juara Lagu 29 tadi terus cari video ROMANCINTA by MOJO ni kat youtube dan terus share kan sini.. nanti senanglah nak ulang tayang tengok dan dengar.

Memang mencuit hati sungguhkan persembahan oleh Caliph Buskers tadi kan..

Memang AJL 29 ni best sebab unsangka-able performance dari group yg buat show tepi jalan.. memang terbaik lah kan...







NAMPAKNYA pencipta lagu Romancinta yang dipopularkan oleh Mojo, Edry Abdul Halim punya idea tersendiri untuk persembahan pada malam kemuncak Anugerah Juara Lagu 29(AJL29), malam ini.
Edry telah memilih sekumpulan pemuzik jalanan atau buskers yang menggelarkan diri mereka Caliph Buskers untuk berkolaborasi bersama-sama kumpulan Mojo, memetik laporan Murai.com.
Uniknya, anggota Caliph Buskers terdiri daripada insan-insan berbakat besar yang cacat penglihatan.
Bagaimanapun, mereka sudah acapkali membuat persembahan di sekitar Kuala Lumpur terutama di Jalan Tuanku Abdul Rahman.
Bagi kami, kemampuan kumpulan Caliph Buskers ini tidak perlu diragui terutama vokalisnya, Azmi Saat yang pernah menyanyikan lagu tersebut di khalayak ramai sebelum ini.


sumber: http://mynewshub.cc/

Thursday, December 25, 2014

Gambar-Gambar Banjir di Kuantan 2014

Kompilasi gambar-gambar sekitar keadaan banjir di Kuantan pada 23-25 Disember 2014, gambar di ambil dari FB Page Kuantan




Ni depan Giant Kuantan


SK Bukit Rangin



main entrance KIPSAS 


Sg Isap Damai


suasana di pusat pemindahan di POLISAS



Tunas Manja Sg. Isap



Tanah Putih

Tuesday, December 16, 2014

Mewangi By Akim and The Magistrate

Sebelum ni dh post video mewangi ni tp akustik version la, ni kite tgk official video dia plak, suka lah lagu nih, jiwangggg sehh











Lirik Lagu Mewangi – Akim & The Magistrate

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Friday, December 12, 2014

All The Best Harimau Malaya

Nak kena update blog nih sebab dah lama benar nih tak update, dah macam kusam dah jadi blog ni tapi , nk update pasal apa ek.. of course la pasal Malaysia menang lawan Vietnam tadi... meh baca apa kata Dollah Salleh..

HANOI: Ketua jurulatih, Dollah Salleh menyuarakan rasa terkejut dengan cabaran hambar oleh Vietnam dalam saingan separuh akhir kedua, Piala AFF Suzuki, malam ini.
Pengendali itu tidak menjangka benteng lawan akan melakukan banyak kesilapan ketika beranggapan anak didiknya akan berdepan laluan sukar sebelum perlawanan ini di Stadium My Dinh di sini.
"Saya terkejut dengan Vietnam, terutama dengan pertahanan. Mereka banyak melakukan kesilapan, kata Dollah.
"Saya berharap pemain kita dapat menyambung persembahan baik ini dalam final nanti."
Malaysia menang 4-2 untuk layak atas agregat 5-4 dan akan bertemu Thailand dalam final pada 17 dan 20 Disember ini.
Sementara itu, ketua jurulatih Vietnam, Toshiya Miura
jelas hampa dengan persembahan hambar pasukannya di halaman sendiri.
"Kami bermain buruk dalam perlawanan ini. Saya akan mengambil tanggungjawab di atas kekalahan ini," kata pengendali berasal dari Jepun itu, hari ini. - REUTERS


Tuesday, December 09, 2014