nuffnang

Tuesday, December 16, 2014

Mewangi By Akim and The Magistrate

Sebelum ni dh post video mewangi ni tp akustik version la, ni kite tgk official video dia plak, suka lah lagu nih, jiwangggg sehh











Lirik Lagu Mewangi – Akim & The Magistrate

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Friday, December 12, 2014

All The Best Harimau Malaya

Nak kena update blog nih sebab dah lama benar nih tak update, dah macam kusam dah jadi blog ni tapi , nk update pasal apa ek.. of course la pasal Malaysia menang lawan Vietnam tadi... meh baca apa kata Dollah Salleh..

HANOI: Ketua jurulatih, Dollah Salleh menyuarakan rasa terkejut dengan cabaran hambar oleh Vietnam dalam saingan separuh akhir kedua, Piala AFF Suzuki, malam ini.
Pengendali itu tidak menjangka benteng lawan akan melakukan banyak kesilapan ketika beranggapan anak didiknya akan berdepan laluan sukar sebelum perlawanan ini di Stadium My Dinh di sini.
"Saya terkejut dengan Vietnam, terutama dengan pertahanan. Mereka banyak melakukan kesilapan, kata Dollah.
"Saya berharap pemain kita dapat menyambung persembahan baik ini dalam final nanti."
Malaysia menang 4-2 untuk layak atas agregat 5-4 dan akan bertemu Thailand dalam final pada 17 dan 20 Disember ini.
Sementara itu, ketua jurulatih Vietnam, Toshiya Miura
jelas hampa dengan persembahan hambar pasukannya di halaman sendiri.
"Kami bermain buruk dalam perlawanan ini. Saya akan mengambil tanggungjawab di atas kekalahan ini," kata pengendali berasal dari Jepun itu, hari ini. - REUTERS


Tuesday, December 09, 2014

Monday, December 08, 2014

Bersyukurlah

Seek the beautiful things and count the blessings of where you are. Dissatisfaction will not bring the happier and the better into your life. Dissatisfaction roots you to the spot where you currently are, but appreciation for what you have attracts the happier and better to you.
Remember that you are a magnet! Appreciation attracts appreciation!

Saturday, December 06, 2014

Malam Ni Dok Diam-Diam Kat Umah Sbb Bandar Kuantan Sure Jammed!


Malam ni kat Taman Esplanade Kuantan ada event perarakan bot berhias sempena perasmian mercu tanda bandar kuantan, pertunjukan bunga api pon ada jugakkk..


antara jalan yg ditutup sempena perarakan bot berhias, perasmian mercu tanda bandar kuantan dan persembahan bunga api ni...

 Jambatan Tanjung Lumpur (dari arah Tg Lumpur menghala ke Bandar Kuantan) dan Jalan Besar (bermula dari lampu isyarat Esplanade hingga lampu isyarat Tanah Putih). ---> info dr sinar harian

Saya Menang!! NOTIS RASMI HADIAH TELEKOM MALAYSIA

Telekom Malaysia Berhad 
G.03B, Ground Floor, Kompleks Antarabangsa, 
Jln Sultan Ismail, Off Jalan Ampang 
50250 Kuala Lumpur 
Malaysia. 

NOTIS RASMI HADIAH TELEKOM MALAYSIA 

Pihak Telekom Malaysia @Program Kemenangan yang telah diadakan pada 4 
December 2014 di mana alamat email anda yang disertakan beraama Tiket 
Kemenangan nombor 2 - 4 - 16 - 37 - 89 - 40 -85 dengan siri nombor 2268/02 
telah memenangi loteri kategori hadiah kedua khas keluarga Telekom Malaysia. 
Untuk menuntut hadiah kemenangan ini anda dikehendaki menghubungi melalui e 
mail Bahagian Tuntutan untuk tujuan pemerosesan dan pembayaran hadiah wang 
tunai kepada anda. 

Di sepanjang program Khas Keluarga Telekom yang telah diadakan di Ibupejabat 
di Kuala Lumpur sejumlah Rm270,000.00 (Ringgit Malaysia : Dua Ratus Tujoh 
Puloh Ribu) telah dianugerahkan kepada anda oleh Telekom Malaysia Berhad 
kepada anda dan keluarga anda sempena sambutsn Hari Raya 2014 ini. 

Program ini turut dibiayai bersama oleh Toyota Malaysia dan Tenaga Nasional 
sebagai pakej istimewa Telekom 2014 dan anda perlu memahami bahawa e mail ini 
adalah 100% sah dan diiktiraf kerana program ini kebiasaannya diadakan sekali 
dalam masa lima tahun. 

Sila hubungi agen kami untuk menuntut hadiah ini : 

EN SHAFIE BIN HASSAN 
Pengarah Bahagian Tuntutan 
E-mail: tmb-my@outlook.com

Untuk tujuan pemerosesan sila hubungi agen kami dengan maklumat-maklumat 
berikut : 
1) Nama Penuh 
2). Umur 
3). Pekerjaan 
4). Telefon 
5). Negeri / Bandar 

Perlu diingatkan bahawa hadiah akhir tahun Telekom Malaysia Berhad 2014 ini 
adalah diberikan khas kepada anda dan keluarga anda dan anda hendaklah 
membuat tunttan ini sebelum 24 Disember 2014. 

Terima kasih. 

Mrs Nadia binti Rafik 
Pengurus Eksekutif 
Anugerah Telekom Malaysia 
Ibupejabat telekom Malaysia





TM guna email outlook.com !!!

  haishhhh.. jgn ada sesapa yg tertipu sudah lahh... ini semua SCAM!
ada yg dpt dari TM dan ada yg dapat the same email dr TNB

Thursday, December 04, 2014

Lepas BAE Kita Belajar LOML Pulak

Dalam instagram Neelofa baru nih ada dia post gamba cincin dengan caption LOML.

Ok, another bahasa baru or rather an acronym...

so lepas post BAE yg cikcloudy post few weeks back... now loml plakss..

maksud loml..
Acronym for love of my life. A soulmate. Pronounced "Lom-El" Is also referred to as OTLOML which stands for One True Love Of My Life.
Judy is my high school sweetheart and we got married after college. She is my loml.


Thursday, November 20, 2014

Banjir





Dapat gambar ni dr Whatsapp, Macam2 kerenah bdk2 ni kan.. Kiteorg yg duk pantai timur ni mmg dlm keadaan siap sedia skarang ni menunggu kedatangan banjir. In fact dh ada pun tempat yg dh banjir kt beberapa tempat d Terengganu.