nuffnang

Wednesday, September 13, 2017

18.5 JUTA! laudya cynthia bella


Ingatkan followers neelofa kat instagram yg seramai 5 juta tu dah cukup ramai dah, td terkejut tengok followers isteri engku emran, bella tu 18.5 juta! 

laudya cynthia bella

Ye lah kan, rakyat Indonesia saje dah brapa juta, campur pulak ngan followers dari Malaysia kan. 

Sebenarnya CikCloudy tak kenal langsung Bella ni, citer apa yg dia berlakon? Femes nyer dia... 

Apa2 pun tahniah diucapkan to both of them.. 

Tuesday, August 29, 2017

senarai kesebelasan utama pemain Malaysia dan Thailand

Berikut adalah senarai kesebelasan utama pemain Malaysia dan Thailand bagi perlawanan akhir acara bola sepak Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 di Stadium Shah Alam, malam ini.

Malaysia: Muhammad Haziq Nadzli (PG), Adib Zainudin (K), Adam Nor Azlin, Irfan Zakaria, Matthew Davies, Nor Azam Azih, Syamer Kutty Abba, Syazwan Andik, Safawi Rasid, Jafri Firdaus Chew, N Thanabalan.


Thailand: Nont Muangngam (PG), Sasalak Haiprakhon, Suriya Singmui, Worawut Namvech, Nopphon Phonkam, Chenrop Samphaodi (K), Phicha Au-Tra, Saringkan Peomsupa, Phitiwat Sookjitthummakul, Rattanakorn Maikami, Worachit Kanitsribumphen.

ALL THE BEST MALAYSIA


gambar dr twitter, penuh dah stadium utk final malam ni


penonton yg menunaikan solat di perkarangan stadium... alhamdulillah..solat tetap dijaga


org Indonesia pun kagum... ni yg masa Msia vs Indo baru2 ni...

semoga emas milik kita..aameen...

DAH 5 JUTA!

Baru je haritu CikCloudy ada buat entry pasal followers Neelofa dah 4.9 juta kt ig dan dah mengatasi Nora Danish yg selama ni pemegang takhta Ratu Instagram malaysia.



Few days ago, followers Neelofa kat ig dah cecah 5 juta kau!

To be exact, on 25 august neelofa announced kat twitter dia



by the way, twitter dia pun dah reached 2millions followers.

so tak payah bli slot iklan kat tv dah la kan bila nk buat iklan tu... penonton tv skang ni pun tak smpai 5 juta dah kot..semua pakat tgk hp je 24/7





Tuesday, August 01, 2017

Thursday, July 20, 2017

RATU INSTAGRAM MALAYSIA BUKAN NORA DANISH DAH

Few days ago terperasan RATU INSTAGRAM Malaysia is no longer Nora Danish, ehhh... how cud dat be?


For the past few years Nora Danish la yg paling ramai instagram followers kat Malaysia ni, Nora lah orang pertama kat Malaysia nih yg first dapat 1 juta followers kat instagram. Tahun 2014 Nora cecah 1 juta followers, 2017 dah 4.8 juta followers! Boleh buat negeri or even negara sendiri dah tu kan hehe... and of course lubuk iklan... penonton tv pun agaknya xseramai tu dah sekarang ni kan...semua bz tgk henpon je..



ni CikCloudy screen shot tadi... 20 Julai 2017, setakat arini 4.8 la esk2 maybe naik lagi kan


So, title RATU INSTAGRAM MALAYSIA sekarang ni dipegang olehhhhh..... none other than, ...... drum rolls....
.
.
.
.
.
.
.

CekMek Kelate kito.....






yes, now Noor Neelofa bt Mohd Noor lah instagrammer numero uno di Malaysia! Instagram betul lagi ori yg Neelofa punye simply named @neelofa


Then, bila baca NST terjumpa pulak satu article bertajuk NEELOFA DETHRONES NORA
siap guna word dethrones tu.. hahaha... 


KUALA LUMPUR: ACTRESS and television host Noor Neelofa Mohd Noor has numerous popular awards sitting on the display rack in her office, proof that she has a huge fan base.
As the 28-year-old pointed out herself in a posting on her Twitter account, she has, to date, some 4.9 million followers on her Instagram account.
Neelofa wrote: “4.9m guys! We have come a long way together and thank you for being with me all the way here! Here’s to more fun times on IG! #ilofayou.”
This officially makes her the most popular local celebrity on Instagram, pushing the previous record holder actress Nora Danish, 35, a rank lower with a total of 4.8 million followers.
Nora has been holding the record as the Malaysian celebrity with the most followers since August 2014, which was when she hit the 1 million mark.
As for Neelofa, it is believed that the rise in her popularity started when the TV drama series she starred opposite 26-year-old actor Fattah Amin, Suri Hati Mr Pilot (directed by Michael Ang), aired in October last year.
It even prompted fans to coin the hashtag combining the name of the two stars, #lofattah. The on-and-off-screen romance between the two co-stars even drove fans wild, long after the show had ended.
When their relationship came to an end, the #lofattah fans could not move on; and when Ang came up with a new drama starring Fattah and 33-year-old Nur Fazura Sharifuddin, Neelofa’s name was still very much in the discussion among Netizens, this time comparing the two leading actresses.
Like the quote she posted last Friday on her Instagram account “See good in all things”, the silver lining to all the hoopla surrounding the recent controversies must have been one of the factors that contributed to the increase in the number of her followers on the social media platform.
Neelofa is filming a new TV drama series, also directed by Ang, titled Red Velvet.
In the 20-episode romantic comedy, she plays the leading female role opposite talented actor, singer and TV host Alif Satar, 26.


SOURCE NST



Monday, July 17, 2017

GAMBAR BAKAL SUAMI TUNKU TUN AMINAH










Dennis Muhammad Abdullah bakal melangsungkan perkahwinan dengan Tunku Tun Aminah pada 14 Ogos ini. 

Tuesday, July 11, 2017

DHUHAA SOPHEA

Nama DHUHAA SOPHEA carian video tertinggi kat youtube!




kan hari tu ada keluar pasal Dhuhaa Sophea ni bayi tercantik di dunia





Dhuhaa Sophea, 9 bulan, mixed Malaysia dan Rusia.
nama penuh Dhuhaa Sophea Stumbrys, mak dhuhaa nama Siti Safuraa, 32 tahun, asal dari Besut, Terengganu dan ayah Dhuhaa, org Rusia, Asadullah Stumbrys, 33 tahun.
Dhuhaa skang ni menetap di Sweeden  Instagram mak dhuhaa, @ctsafuraa