nuffnang

Wednesday, March 25, 2015

GOVERNMENT SERVICE TAX (GST)

ahaa... I tricked u...i know lah... it's goods and services tax

Dah nak gaji ni kan... it's a good time to stock up on your groceries, toiletries, beauty & health, household items, baju kasut etc... eh.. mcm semua je nk kena stock up... mampuih...haha..

ni haa... full list.. 

SENARAI BARANGAN GST






Monday, March 23, 2015

MILO TIRUAN PUN ADA??


susah lah ini macam... sampai kan milo pun ada yg tiruan..?? Patut la bibik2 dr Indon suka bawak balik Milo sebab katanya Milo kat sana tak sesedap yg kat Malaysia...mungkin kah yg dia minum kat sana tu yg tiruan?


Sunday, March 08, 2015

Tempat Makan Best Di Kuantan





ni aku dapat dari fb kuantan, bleh la buat rujukan kepada yg mencari tempat makan best di Kuantan ni..

hampir semua kot restoran dan kedai makan best yang dalam list tu CikCloudy dah pergi..

Wednesday, March 04, 2015

Glitterati

yessss! my glitterati is back...

kpd yg tatau apa itu glitterati... itu status dalam nuffnang, penting utk dpt status tu agar blog kite masyukkkkk... 
tatau lah napa last week aku terperasan yg jd non-glitterati.. padahal tade pon letak ad dari company lain... 



ni pasal glitterati

GLITTERATI


What is an "Exclusive Nuffnanger"??

An "Exclusive Nuffnanger" is a Nuffnang blogger who has NO advertisements from mentions of, or links

 to other ad networks originating from South East Asia, or any ad networks we deem as competitors on his/her blog.




Thursday, February 26, 2015

Cerita Korea

In the mood of watching Korean Drama...
Tapi citer korea apa yang best sekrang nih yer?

Tuesday, February 24, 2015

Sekarang Dia Plak Rasa, Padan Muka!


this post ---> KECIK ATI


 You are getting a taste of your own medicine sis! 

Al kisah... bile kite buat org sakit ati kite tak sedar, bile org wat kite sakit ati..tau plak nk up2 status bagai kan... 

apa2 pun, a good reminder for me, tak payah la nak amik pot sgt dengan kata2 org yg membuat hati kite robek, kite ada bahagian kita gak buat hati org robek kan.. so redha je lah dengan mulut2 org tuu.. mulut kite, kite taktahu pedas camne org kena kan..

ok.. tajuk padan muka tu a bit harsh... sorry... saje nk mengundang... haha...

Friday, February 20, 2015

TREE UNDER INDERA MAHKOTA - TEMPAT LEPAK BARU



LOKASI?

Depan Sri Manja Boutique Hotel

Kat area nih makin happening... macam2 kedai dah ada, ada Tunas Manja Express la, MYNY Cafe la, Nasi Kukus Mama, Timika Boutique pon kat area ni..