nuffnang

Saturday, September 27, 2014

Treler Bawak Excavator Sebabkan Jem!




Treler bawak excavator tersangkut atas jalan... gambar tu CikCloudy amik kat fb Kuantan.... masak laa duk dalam keta.. ni jadi semalam (ari jumaat 26 sept), dah la ari jumaat sememang nyer jem di mana2 kat kuantan ni.. 

Thursday, September 25, 2014

Jangan Guna Cimbclicks & Maybank2u

Haiyooo, hari ni kecoh pasal jangan guna mobile banking, sebab ada kes penipuan. Ada sejenis virus atau malware yg nama zeus trojan yg bleh dihantar ke smartphones (yg guna androids) kita dgn whatsapp atau sms, bahye nyer lah kan... so buat masa sekarang ni guna online banking thru pc atau laptop je la..

so jaga2...



Bunohan

Baru ku tahu, nama tempat kat Tumpat tu.. Bunohan tu.. bkn nyer referring tu bunuh org ke, tempat kejadian bunuh ke... Bunohan tu rupanye sejenis alat utk tangkap ikan yg penduduk area situ guna. Alat tangkap ikan darat, cthnye ikan puyu,sepat, ikan keli dan haruan.



http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/bunohan-bukan-tempat-pembunuhan-1.319091


Wednesday, September 24, 2014

Nak Beli FOSSIL MALAYSIA..... Nak Beli FOSSIL MALAYSIA


Ada peminat Fossil Malaysia tak among my readers? Sila angkat tangan! Eh, angkat mouse..hehe.. Jam tangan antara perfect gift gak kan... kalau bday gift dari yg tersayang lagi la cantekk kan.. cer tengok gambar jam ni.........



cantik kannn!!
Post kali ni CikCloudy nak citer sket pasal brand Fossil nih.. Korang yg still clueless atau kurang familiar dengan jenama jam tangan yg sgt best ni, meh nak citer sket pasal latar belakang Fossil. Fossil ni satu brand dari US yang amat terkenal dengan rekaan koleksi jam tangan vintage & klasik.  Since  tahun 1984 brand ni wujud tau, ada yg kasual atau formal, koleksi jam tangan lelaki dan wanita daripada Fossil amatlah versatile dan menyerlahkan lagi penampilan anda, cewahh gitu ayat,,

So, napa  Fossil bleh maintain je sampai skarang? Well, of course la sbb kualiti Fossil ni lah kan. Semua koleksi jam tangan Fossil ni kira berkualiti tinggi la pastu memenuhi citarasa seme org kot. Pasal tu lah, Fossil watches ni merupakan salah satu jenama pilihan wanita lasak yang gemar melakukan aktiviti luar dan bergaya kasual.




So, korang yg jenis suka aktiviti lasak sgt seswai lah ngan FOSSIL nih, jom ahh kita usha jam fossil nih, nk senang g je ke web ZALORA Malaysia. Those yg taktau lg, zalora nih portal online shopping terbesar kat Asia nih free delivery plak tu...




so jommmmm... Fossil Malaysia  

Wednesday, September 17, 2014

Saya Suka 16 Sept 2014

Suka sebab cuti
Suka sebab sangat produktif hari ni..
Suka sebab 2x dating arinih... opss.. haha
Suka sebab dapat buat keje umah yg dah lama tertangguh
Suka sebab dah buat few changes to my bedroom
Suka sebab homelife jadi lebih organize, I am sucker for being organize(well.. when I feel like it lah)

okdah. kena tdo walaupun xnak tdo lg
esk keje
esk ada meeting penting
esk ada byk benda dlm things to do list.


and owhh... selamat hari malaysia... bersyukur dgn setulus hati dengan segala nikmatNya.

Monday, September 08, 2014

Dah Sept

Lama sehh x update blog nih.. like ada org kesah ke? 
Ada regular reader ke kat blog ni or korang just ter stumble upon blog ni while searching for.. i dunno.. keyword kuantan maybe?

frust lah nak berblog tapi asyik di takuk lama jer.. bila nak jd femes blogger nih? 
aihhh.. apa purpose sebenar CikCloudy berblog ni? Nak jd femes? Nak dapat byk duit? Bukan ke sebab suka-suka nak menulis?  Well... memanglah kan suka nak tulis apa yg ada dalam kepala otak ni.. tp bila tengok ramai bloggers yg masyukkk dengan blog masing2, teringin jugakkkk kann... tapi nyer blogger yg femes amos tu semuanye bukan anon mcm kite nih kannn..

Orang kata nak maju dlm bidang blogging ni, blog ni kena ada niche... hmmm yer betui.. blog ni niche apa tatau.. lifestyle ke? foodie nyer blog ke? gossip retis ke? sendiri mau sedar lah kan, tade niche haha... patut la semua aku hentam masuk dalam topic blog nih... takpelah.. dah bertahun lamanye blog ni... nuffnang pun ada la sikit2 masyukk tapi nyer kalau blogger lain sebulan sekali cash out kan.. aku ni.. setahun belum tentu dapat cash out sekali.. haha... serious! 




Sunday, August 24, 2014

Pesawat MAS Patah Balik

kenapa pulakk ni.... haishhh mendebarkan lahh...

ni aku amik dr kosmo...

PETALING JAYA: Sebuah pesawat MAS yang dalam perjalanan ke Tokyo dilaporkan terpaksa berpatah balik ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) selepas 50 minit berlepas atas faktor keselamatan. 

Menurut laporan sebuah portal berita dalam talian, MH70 dilaporkan berlepas daripada KLIA ke Lapangan Terbang Narita Tokyo pada pukul 10.50 pagi namun sebaik sahaja pesawat itu tiba di KLIA, penumpang dimaklumkan bahawa jadual penerbangan telah disusun semula pada pukul 1.15 petang bersama dengan pesawat yang berbeza. 
Mengikut laman web MAS, MH70 berlepas daripada KLIA pada pukul 1.22 petang. Ia dijadualkan tiba di Tokyo pada pukul 9.40 malam. 
Usaha untuk mendapatkan komen daripada syarikat penerbangan itu bagaimanapun tidak berhasil.

MAS menjadi tumpuan pada tahun ini, selepas dua pesawatnya terlibat dengan tragedi, bermula dengan kehilangan MH370 pada 8 Mac lalu, dan pesawat MH17 yang ditembak jatuh oleh puak pemisah di sempadan Ukraine pada 17 Julai.

MH370 membawa 227 penumpang, 12 anak kapal, berlepas daripada KLIA pada 12.41 pagi, 8 Mac lalu dan hilang daripada radar sejam kemudian, ketika berada di laut China Selatan. Ia dijadualkan tiba di Beijing pada pukul 6.30 pagi hari yang sama.

Friday, August 22, 2014

Viral Ice Bucket Challenge: Apa Itu ALS dan Curah Air

Ada kawan aku tnya, apa ke benda pekdah duk curah air sejuk  kat diri sendiri tu? 

Actually kawan aku nih duk maksud kan pasal Ice Bucket Challenge yg tengah viral sekarang ni, dah menular sampai ke Malaysia dah.. cepat je yer, baru je few days ago aku tengok Bill Gates buat cabaran curah air batu sejuk nih, tup2 arinih pah ko menteri kita dah buat.. dalam duk baca psl kempen kesedaran ALS ni.. terjumpak plak news yg sedih.. rupanyer pegasas yg memulakan cabaran ni baru je meninggal sebab lemas.. lahaii
boley baca kat sini.. 

http://www.independent.co.uk/news/people/als-ice-bucket-challenge-cofounder-corey-griffin-drowns-aged-27-9681129.html

tapi bagus la dia kan, sempat berbakti kepada kawan dia yg sakit..

Hari Berkabung

Tadi kat opis, boss2 dah pesan pasal Hari Berkabung esok, then bgtau anak2 buag plak pasal esk..









Garis Peraturan Hari Berkabung Malaysia 22 Ogos 2014 MH17 MAS

  • Bendera Malaysia dikibarkan separuh tiang di seluruh negara pada hari perkabungan

  • Semua acara yang berunsur hiburan ditangguhkan pada hari tersebut

  • Pakaian hendaklah warna-warna yang suram dan tidak warna terang/garang

  • Bagi mereka yang beragama Islam dan terlibat secara langsung (dalam majlis sambutan ketibaan jenazah), mereka (termasuk petugas media) digalakkan memakai songkok (tanpa lilitan warna putih), manakala pegawai dan petugas wanita perlu memakai selendang berwarna hitam.

  • Pada hari berkenaan juga, rancangan hiburan pada semua saluran radio dan televisyen hendaklah ditangguhkan dan diganti dengan bacaan Al-Quran dan program berunsur keagamaan