nuffnang

Thursday, July 24, 2014

Berbuka Puasa Di De Rhu Beach Resort Kuantan

Pantai Balok, Kuantan

Lepak kat pantai dulu sblm bbuka.. lmbt lagi kot nk bbuka


ni dining yg kat dalam, booking awl dapat la duk sini.. kalau lambat, jawabnye duk luar lah..



ni utk group nyer.. yg ramai la kot


 ok enjoy the piccas... let the piccas do d talking lah yer...























Monday, July 21, 2014

Pasar Ramadan Stadium Darul Makmur

Betul-betul depan stadium darul makmur













sedap sgt kot, ramai nau beratuq


nasi kerabu kemira






Sunday, July 20, 2014

Doa dan Terus Berdoa

It's 4:22 now, can't sleep, so I guess I need to stay awake until sahur lah.. 

I cried for the victims of MH17 and for their families, this is just too devastating, a trying times for us. I prayed for the victims family, kuatkanlah iman mereka dalam menghadapi dugaan ini. 

I just can't understand those who keep on forwarding n posting pictures of crash site with the dead bodies..parts.. no need to lah.. those yg nk tgk pi carik sendri kat newsfeed la.. tak payah la kita yg tak bertauliah ni nak jd reporter gak.. 

Enuff of that, nnti mengata org keyboard warrior, last2 aku pun jd keyboard warrior gak, so though we are in mourning, everyday routine resumes... life must go on.. bills still need to be paid.. but tetap terus berdoa.. 



Friday, July 18, 2014

Allahuakhbar.. #mh17



Macam tak percaya, is this a joke? I mean, come on another tragedy? Allahuakhbar, siapalah kita nak mempersoalkan qada dan qadar Nya. 

Wednesday, July 16, 2014

Kuantan Viral


2 benda yg viral kat internet semalam datang dari Kuantan.

pertama vdo dan gamba puting beliung (ada yg betulkan kat fb kata waterspout) yg ramai org nampak dari pantai teluk chempedak.

yg kedua of courselah vdo perempuan mengamuk dengan steering lock lepas keta BARU dia tu kena langgar... malu lorr...apa la mengamuk sampai mcm tu.. wat malu kuam jek.. dah la dengan bertudung nyer.. sian uncle tu.. kalau tak silap accident tu depan utc kuantan tu.. dalam satu komen kat fb ada sorang perempuan cina ni ckp uncle tu father in law dia... ramailah yg komen wishing him well sbb according to his daughter in law tu, the FIL is still traumatised, rata2 kaum melayu dalam komen tu mintak maaf n doakan uncle tu ok... sapalah agaknye ppuan tu yer? bukan susah pon nk cari sapa ppuan tu kan.. dah la nombor plate terpampang.. make me wander lah.. org yg mcm mana lah ppuan tu... jenis yg meroyan 24 jam kot! Agak2 ppuan tu akan tampil mintak maaf x?

just wait and see... 

Monday, July 07, 2014

KULA CAKES KULA CAKES



kedai kek paling comel kat kuantan! sbb sangat lah kecik molek kedai dia.. it's more like cafe lah, dlm cafe tu ada 2 meja yg bleh memuat kan 4 org, selebihnya bleh menikmati kek yg sgt marveles kat luar yg suasana nya sgt best!











ni dia tempat duduk/makan kat luar yg cikcloudy cakap best td tu...


tak best kan punyerlah comey ada beskal tergantung lagi... well tgh panas berdenting mmg la xbest..
haha... tp kalau petang2, mlm2 sgt la best iyer dok



Lokasi KULA CAKES


A69 Jalan Besar, 25000
Kuantan
No Tel: 012 9009095 / 012 6644054

Pasar Ramadan di Kuantan 2014: Senarai Lokasi Pasar Ramadan di Kuantan


Pasar Ramadan
Pasar Ramadhan
PARAM

Bazar Ramadan
Bazaar Ramadhan
Bazar Ramadhan
Bazaar Ramadhan

BARAM? 
haha.. yg ni takde lg dgr org panggil.

ok seperti tahun2 lepas jugak, CikCloudy memang keje nyer menjelajah pasar ramadan je la petang2, puasa sebulan kan.. haa memang buleh pi semua param yg ada kat Kuantan ni lah.. 

ok, ni dia senarai pasar ramadan kat Kuantan yg CikCloudy dah pergi so far

1st day  - PARAM Tg. Lumpur (best sebab ikan bakar murah sket, xbest sbb susah nk parking)
2nd day - PARAM Indera Mahkota 8 (best ada kambing golek, osso popia best)
3rd day - PARAM depan Nirwana Jln Gambang (mcm mahal sket la dan xpelbagai sgt)
4th day - PARAM Sg. Isap depan Tunas Manja (banyak jual nasi, pelbagailah benda yg dijual)
5th day - PARAM kat Simpang ke Muadzam Shah (pasar minggu + PARAM)
6th day - Kedai Tomyam (best sbb xkelabu mata memilih nk apa)
7th day - PARAM Pekan (ikan pari bakar yg merveles, gerai air dia susun satu baris, sgt organized)
8th day - PARAM Mentiga (Ada Soto best dengan bergedil yg besar2)


mari kita menjamu mata.. 




ni gambar ikan bakar kat param pekan


sedap tang kuah dia la...eh org panggil kuah ke apa ek.. pastu org yg jual tu bg lagi kicap dan air asam. Ikan pari RM8 satu ketul.


puding caramel yang sangat mengiurkan..kan?

popia sira


karipap ke temosa?

suasana di pasar ramadan pekan




pasar ramadan depan Nirwana Jln Gambang






 ikan air asam tu sgt best walaupun RM5 sekoq!!






pasar ramadan Mentiga, Pekan.