nuffnang

Saturday, March 28, 2009

Mari Membaca Suratkhabar...

As usual... saturday n sunday adalah hari membaca sedunia for my lalling n i... abis laa 2,3 jenis newspapers yg kiteorg baca...


meh kite tgk apa yg menarik...



I was at the accident scene few minutes after it happened....Punyerlah jam masa accident tu... manusia pun ramai... jadi mcm pesta pulak... kereta n motor penuh berhenti tepi jalan..semuanya pakat g kerumun tempat kejadian.. accident ni berlaku kat trafik light dekat ngan Secret Recipe Indera Mahkota.. Motor tu dari arah Sg. Lembing n keta Wira putih pulak dari arah UIA... aku nampak keta n moto mangsa je... mangsa nyer tak nampak pulak... maybe dah bawak ke spital ngan keta org ramai kat situ kot sbb tade pun ambulans datang... polis je ada.. sungguh mengerunkan...
to all... n aku gak... drive safely... patuhi lampu isyarat tau... !



Yang ni plak.. aku mcm penah kena laa... tapi tatau la ye ke tak... alkisahnyer.. masa aku ngan kawan2 aku (4 ppuan, 2 lelaki yg tough2) kat tempat parking keta kat satu shopping complex nih.. (open air nyer car park tau, bukan yg basement ke,roof top ke), masa tu kite org tgh busy angkut barang masuk lam keta.. ada sebuah keta pak2 arab berhenti dekat ngan keta aku, dia mintak tukar duit.. keta citra if i'm not mistaken.. pak arab yg dok sebelah driver said something n tunjuk2 kan duit kat kiteorang... aku terus warn kawan2 aku... i said.. Jangan2! Nak menipu tuu! Then aku terus cepat2 masuk keta... kawan2 aku yg lain pun wat tak tahu je kat mamat arab tu... then keta tu terus blah... masa tu terpk gak nak amik no keta... tp aku sekadar tgk je no keta tu then biarkan ia berlalu... cehhhh... gitu jek... so.. dari pengalaman tu.. aku tatau la... whether kiteorg was about to kena mcm citer kat keratan akhbar kat atas tu or not..


Apa2 pun... please be careful...skang ni tak kira dah... kita jalan sorang2 ke ngan kawan2 ke... penjahat2 mcm ni mmg tak kisah.. tgh2 orang ramai pun dia berani... iskk... mintak dijauhkan lah...


saya sangat setujuuuuuuu... hihi...
jgn la umo dah nak menginjak angka 3 kat depan tapi workstation ko mcm bilik budak umo 5 tahun... bersepah sana sini ngan mainan..toys.. anak patung... segala2 lah.... kalu ada 2,3 takpelah kan... jgn penuhhhhh ngan menda2 tuh je, ko nih nak wat keje ke nak bukak kedai anak patung?
hahahaa... tetiba pulaksss aku nih... and one more thing... please2 jgn dressing mcm budak2 sekolah ok... baju2 ketat mcm gituu tak seswai dipakai bersama dgn menolak stroler baby yek.. ouchhh....! Well..sebenarnya, takut dgn usia makin bertambah kot (normal la tu kan),so dgn harapan bila bergaya ala muda-mudi tu..dpt la pujian.. eh ko ni... cun nyer.. x mcm org ada anak..
kata penutup nyer... kite sepatutnyer... aging gracefully bukan nyer cuba utk menidakkan aging process dgn menyerupai budak remaja.. hehe...
ok...dahh...

1 comment:

Hawa said...

Pasal kes samun tuh.. My fav author Faisal Tehrani pun kena seh.. Wadu.. Susah btol la sekarang nii..