nuffnang

Tuesday, June 14, 2011

Lila Wadi: Aku Kuciwa!

Semalam, aku dapat tahu akan kewujudan Lila Wadi Restaurant dari sini. Petang tadi, sesudah jam berdeting pukul 5 dan siap2 solat asar kat ofis terus ke bandar Kuantan, 1st task berjumpa seseorang. Sesudah LOTR ni bertukar tangan dan setelah aku cakap.. saya jual yer.. :) terus ajak si dia kesayanganku ke Lila Wadi Restaurant, berbekalkan ayat ni dalam kepala, "

Lokasi terletak di Jalan Teluk Sisek, bersebelahan Pejabat Kastam dan Perabot Jelita. Tempatnya agak tersorok , - rhona



Dengan ayat tu..2x gak la aku pusing baru jumpe, ye pusing satu pusingan dari Jalan depan Jelita tu pusing balik lalu kot teruntum tuu..bukan tersorok, memang mcm kena sorok je Lila Wadi nih.. so ni ayat utk direction dari CikCloudy plak..

untuk ke Lila Wadi korang boleh park kereta betul2 depan Perabot Jelita (if ada space la) coz Lila Wadi tu betul2 kat celah Perabot Jelita tu. Satu lagi cara, sebelum sampai bangunan Perabot Jelita tu ada signboard O Corner Cafe and ada signboard parking lot.. haa korang masuk je jalan tuu..teruss je pastu Lila Wadi belah kanan korang.




Ni kira bahagian belakang Perabot Jelita, my first time.. tak sangka plak ada cafe yg sgt besar and sangat unique..tu nampak tak ada sungai.. kalau zoom in bleh nampak bot nelayan



rumah yang macam kolonial di jadikan cafe...cantik lokasinya, sungai yg aku cite tadi belah kanan gambar..


O's Corner Cafe.. macam teringin nak try, tapi macam cafe utk non-muslims je..



owhhh... balik ke cerita Lila Wadi, spt gamba2 kat FB nyer.. ni lah rupa Lila Wadi..





turun je keta terus berangan nak order mango cheese cake bila tengok banner tu..




TAPI yang buat aku kuciwa seperti tajuk entry ni ialah..


Lila Wadi is closed on Mondays.... owhhh whyyyy...whyyyyy... of all days.. arinihlah yg dia nak tutup nyer.. of all days.. arinilah yg aku datang nyer...


sangat kuciwaaa ok!

so we end up makan kat kedai yg goreng kawan dia


.

'frens fries' :p



Takpelah Lila Wadi, akan ku ke sana lagi.... sbb ku pasti tidak akan kuciwa lagi... :)

5 comments:

rhnnao tjgneo said...

Haha sorry terlupa details part tersorok tu. Dekat twitter I ada terangkan pasal park kereta after traffic light. Terlupa kat blog nak cerita. Our friend punya kedai so I tak rumit mencari. Anyway, selamat mencuba!

rhnnao tjgneo said...

Haha sorry tak cerita details part tersorok tu. Dekat twitter I terangkan pasal park kereta tu. Terlupa nak cerita kat blog. Anyway selamat mencuba!

mamasita said...

Eeee..still tak dapat.Kat mana yea??

miss cloudy said...

rhona.. it's ok..tp ckp kat ur fren kedai dia tu mmg kena wat promo kaw2 nyer sebb kalau tak kerna u i mmg tatau la pasal kedai tu..

mamasita.. i'll upload more photos nnti yer.. just wait for my next visit :)

VersedAnggerik said...

I've been there three times already! Mmg best! Especisally dia punya pandan cooler and mango cheesecake!