nuffnang

Sunday, March 27, 2011

So In Love With Emila Yusof

Happy Sunday all... wahh dah berblogging yer? Bagus..baguss..

Hari ni CikCloudy nak share citer pasal blog Emila Yusof, blog Emila ni sangat best sebab she is an illustrator and also a writer! Jatuh cinta CikCloudy dgn semua illustrations nyerr.. semuanya comel-comel dan cantik-cantik belaka.

Dah bertahun sebenarnya CikCloudy follow blog dia tu, tapi lately ni lama dah tak menjengah tengok her lastest art works. Kebetulan pulak semalam borak-borak dengan sorang kawan yang really into arts, terceritalah pasal Akak Emila ni, tapi masa dok borak dengan dia tu nama blog tu dah terlupa la pulak, pastu teringat pulak yg CikCloudy pernah jumpe Akak Emila ni kat KLIBF 2008 dan dia ada bagi bookmark. Terus cari bookmark tu, dengan harapan adalah url blog dia kat situ, tapi hampa... pastu teringat pulak gambar yang CikCloudy amik ngan dia masa KLIBF tu, terus selongkar pc, nasib baik ada caption kat gambar tu "with Emila". Yessszz... EMILA namanya... hehehe... terus google dan jumpe blognyerrr.. yeay!

So,setelah sekian lama tak menjenguk ke blog dia, tadi CikCloudy pun gi la.. wahh makin bertambah maju Akak Emila ni tau.. latest posting dia citer pasal last year dia g Italy. Jangan terkejut, buku-buku dia dah ada kat book shelves di Italy nunnn... congrats!

Tengok cover buku ni...





Sangat chumel! How I wish I could draw too!!



Bukan sahaja melukis cover buku kanak-kanak, tetapi cover buku sasterawan negera punn dia lukis!


Emila ni bukan sahaja melukis cover buku tau, dia pun ada buat cards, mugs, stationery etc, semua nyer for sale kat sini




Boleh buat hadiah bagi org kawin kan...atau pun as a cenderahati utk tetamu kenduri kawin.. cute!



Ni plak cards yg ada kat http://emilayusof.com/littleshop/ tuu



Ni plak. I'm not sure, poster ke apa..



ini pulak free banner utk kita letak kat blog, if u noticed kat my sidebar ada banner baru... amik kat emilayusof.com la...
:)




get your free blog banner at emilayusof.com

Haaa yg ni plak... gambar kartun tu sama dengan bookmark yg Akak Emila bagi kat CikCloudy


Finally, introducing Emila Yusof...

Her best blog entry so far definitely would be this one.. KL: A to Z Fun Things To Do & Places To Visit With Kids

That entry has won her a Peugeot 308 VTi! in BLOG4FT contest, sapa kata blogging membuang masa kan??? heeehe...




owhh..saya tidak dibayar utk review ini, dgn suka hati nak hebahkan blog best ni!

1 comment:

Emila Yusof said...

oh dik! thank you so much for the write-up!!