nuffnang

Thursday, June 10, 2010

Gambar Shahir AF8: Mak Saya Suka Dia



Cakkk! Tengok gambar Shahir nih kat mstar tadi buat aku teringat zaman-zaman kegemilangan aku minat gila2 kat satu boy band dari Amerika nih... :)

Masa tu sekolah menengah, aku ngan gang2 aku memang minat sampai tahap taksub dah kat kumpulan NKOTB.. sapa yg tahuu NKOTB tahu lah kann.. sampai nama pun berangan jadi Mrs. Wahlberg ! ingat balik memalukan betul! Masa tu aku kat sekolah menengah, awal tahun 90an internet takde lagi (well..bukan takde langsung, cuma tak kenal internet lg masa tu), bukan macam sekarang (now I feel like.. I sound like orang2 tua yg mengimbau zaman muda2 dulu) sekarang ni kalau kita nak tahu pasal apa saja, petik je keyboard terus dapat apa yg kita nak.. nak tgk gambar.. nak baca latest news, gossip pasal idol kita..

so aku motif aku nak cakap nyer masa dulu minat NKOTB susah sangat nak dapat cerita pasal diaorang, local magazines/newspapers ada la tapi tak banyak la kan.. so aku ngan kawan2 masa tu sanggup menghabis kan duit berbelas2 ringgit beli majalah yg imported punyerr! satu majalah lebih kurang 15 ringgit ehh ke 12?, masa tu kira mahal laa budak sekolah beli majalah hiburan berbelas ringgit! tapi minat punyer pasal...sanggup!

Tapi sekrang ni.. senang2 je bleh tgk gambar artis yg kita minat kat internet, aku ingat lagi dulu sampai ada kedai yang jual gambar budak2 NKOTB tu.. gambar yg macam kita cuci kat kedai gambar tuu... (aku tau sebab aku beli la..hikss)



uuhhh...uhhh.huhhh.. (apsal bunyi gituu? heeehe..) alaa laaa comeyyy nyerrrr!

Kalau lah aku budak sekolah lagi, kalaulah aku tengok gambar ni masa zaman gile NKOTB tu sure aku ngan gang2 aku akan terjerit2 tengok gambar kehenseman artis yg kita minat mcm gambar shahir tu... :)

Owhh.. kalau ini esei SPM sure takde markah sebab lari dari tajuk.. ok2 sambung pasal tajuk post... pasal apa dah? owhh.. mak saya suka shahir, yerrr... memang my mom suka dia, sebab dia hansem.. lawak laa my mom tu, dia memang suka/minat yg hensem je, mcm dia tgk citer hindi la.. kalau hero n heroin nyer tak comey, dia tak minat nak tengok.. amboiii my mom ni.. :)



tapi, my mom cakap dia start minat shahir ni dah lambat la.. bukan dari awal shahir kat AF8, maybe sebab mak aku baru perasan shahir hensem kott.. hahahahaha...




- Foto THE STAR Oleh DARRAN TAN

p/s: semoga shahir jadi artis yg tak lupa dgn tanggungjawab sebagai seorang muslimin.. amin...

3 comments:

atty's said...

owh minat shahir ye ..hehehehehe..
suka shahir dalam diari af..kalo dia ade ceria .diari .

AROL DSHW said...

mesti mak miss cloudy nak jadikan Shahir nie sebagai menantu.
hehe. :)

miss cloudy said...

xla minat sangatt, tapi sejuk mata la tgk dia.. haha..

arol... hahhaa... iyoo lah tu