nuffnang

Friday, January 08, 2010

Isteri Kemaruk Facebook

Keratan Harian Metro Ahad 

Fenomena 'Facebook' sekarang ni bukan sahaja melanda golongan remaja atau belia, golongan yg berkeluarga, beranak-pinak pun dah terkena bahang or should I say 'bahana' Facebook. Terkejut baca satu surat yang di hantar ke Metro Ahad baru-baru nih. Si suami mengadu sang isterinya sibuk menghadap Facebook melayan kawan-kawan lama sehingga menimbulkan rasa tidak puas hati suami kerana sang isteri dok syiokkk layan kawan-kawan lelaki kat Facebook! wahhhhh... takutnyer kan... memang Facebook nih sangat addictive, macam juga blog... tapi penangan Facebook lagi teruk la...

Tapi aku takde lah against Facebook, aku suka Facebook sebab dengan Facebook dapat jumpa semula ramai kawan-kawan lama, seriously teruja sebab dapat jumpa kawan2 sekolah, yang latest, dapat merapatkan semula hubungan persaudaraan dengan sedara mara yang jauh2.. 

Few weeks back.. ntah macam mana sorang sepupu kepada sepupu kepada sepupu aku (kira bau-bau bacang abis la nih) request nak add aku.. aku dengan gumbira nyer add la dia, tak sangka plak dia ada Facebook (selalu jumpe dia time kenduri-kendara, tp tak pernah la pulak berbual pasal facebook kan). Thru her account aku tengok sedara2 dia yg aku pernah rapat masa kecik2 dulu pun ada Facebook jugak (ni gang2 main rounders, katok tin etc kt kg dulu la nih). 

Seronok tgk gamba2 sedara2 yg dah berpuluh tahun tak jume (serious berpuluh tahun!) Last jumpe masa sekolah dulu la kot.. so leh la reconnect balik... really made my day lah facebook nih...

Itu citer pasal the best thing about facebook la kan.. yg negatif nyer pun byk... paling teruk if terjebak dengan games dia... yg paling glamer farmville lah kan.. thanx God aku tak terjebak...



Dalam artikel gambar kat atas tu, ada yg cakap siap bangun kul 3,4 pagi semata2 nak siram pokok kat Farmville... hahahaha.. sampai ke tahap tuuu... ye lah.. farmville nih kalu kita tak jaga tanaman kita.. lupa nak siram ke apa ke.. dia akan mati la... iskk iskkk... baik la bangun solat tahajud ke kan... 


yang ni plak kena pecat sebab status kat Facebook yg menghentam boss.... iskk. iiskkk.. 


berpada-pada lah kan... 

4 comments:

BD Fabregas said...

aku x men farmville tp poker jek..

aku zaty said...

huhu..
smpai mcmtu pown ade?
ish2..
sy ade je facebook tuh tp xde la aktif sngt..
hee~
nsib baik xtrkene virus facebook..=p

J@J@ / Bini The Rock said...

saya pon pengunjung FB jgk tau..tp just main game dia saje la. Memula mmg sebok nak berkebun la, masak la, bela ikan la...tp dah lama2 dah blh setting time....
so, dah tak sebok sangat la mcm memula main dulu

farish H said...

haha free2 je kene pecat kanzzz