nuffnang

Tuesday, June 16, 2009

Petua Tahan Lama

Untuk bacaan kaum hawa sahaja...

Amboi-amboi koranggggg.. tengok tajuk laju jer masuk blog nih yer.. hahaha...

Sorry lah yek..aku bukan nak bagi tips untuk tahan lama yang tuuuuuuuu... aku nih kan single-mingle lagi.. kalau aku bagi tips tahan lama yang tuuuuuu... wahhh.. satu kemusykilan yg maha hebat la kan... haha... (kak neeza tutup sket mulut tu yek..hahah).

Ok... ok... actually nak citer petua tahan lama kepada kawan2 muslimah sekeliannn... especially yg pakai tudung n guna brooch.. haaa...kan jauh menyimpang tuu.. tade kena mengena langsung ngan petua tahan lama yg tuuuuu iskkk korang nih.. negatifff betul la pikir... hehe...

ok..ok..serious nih.. masalah biasa yg kita alami bila mana guna brooch ialah.. batu permata nyer yg tertanggal dulu sedangkan yg brooch tu ok lagi... kannn... selalu mcm tu kan.. well.. at least jadi kat aku la sebab aku pakai brooch yg murah2 je.. so.. what do u expect la kan.. dah sah2 murah... batu2 dia senang la cabut kan.. ok.. nih aku nak bagi tau petua mcm mana nak buat batu2 tu tak senang tercabut...




haa.. ini lah benda yg korang perlukan.. apekahhh? heheee... it's a NAIL ENAMEL.. dia akan bertindak mcm glue lah.. n at the same time akan menambahkan mengerlip lip lap brooch anda..
cuba lah..anda pasti tak nyesal beli brooch yg murah2 tuuu... tapi hati2 jangan terkena tangan or kuku kita plak..nnti susah plak nak solat sebab memang kuat melekat nyer kat kuku kita...




photo from; mieylin.blogspot.com/

biasanyer.. brooch yg mcm nih la yg senang tanggal batu permata nyer...

okeh..sekian petua tahan lama saya yeer.. :)

semoga mendapat manafaat lah yekk...

4 comments:

atty's said...

tq for the petua..berguna sgt nieh

Nakamura Kazuki said...

la.......ingat tahan lama minyak wangi......brooch ambe takleh pakai sebab ambe lelaki...kekeke

khas lysha said...

-salam kenal-

kalau guna ni kilau dia still sama or macam pudar sket??

Neeza Shahril said...

hahaha!!! ingat apa la tadi..
bagusnya petua ni.. nanti nak gi carik lah..