nuffnang

Friday, March 03, 2006

100 Things

1. the eldest child
2. my brother got married last year
3. makan sayur sbb pressure ngan kawan2 yg asyik tanya “Eh…tak makan sayur ker?”
4. tak suka pakai cincin
5. allergic ngan accessories yg bukan emas or silver (re: bkn ngada2..yg plastic bleh je pakai)
6. people pleaser
7. can not live without internet connection at home
8. suka minum jus apple susu
9. overweight
10. berjahit kat tangan coz kena kaca cawan masa kecik2 dulu
11. masa first time pi Cameron, ingatkan tu negara mat salleh (re:kecik lagi arr masa tuh)
12. tak takut naik roller coaster (re:dah naik semua jenis roller coaster yg ada kat Genting)
13. teringin nak jadi Puteri UMNO
14. I love writing! Dreaming of becoming a good writer.
15. drive my dream car! (re: skang ni dah ada dream car lain)
16. baru dapat 2 hsemates baru
17. pakai handphone Nokia rega RM400 jek
18. tak suka dengar Jaclyn victor nyanyi lagu melayu
19. start bawak keta masa form 4, drive masuk bandar form 5, dpt lessen after amik SPM
20. selalu dpt vcd n dvd free from my cousin (re: yg free, hasil rampasan...hehe)
21. tak pandai berbisnis, so far try bisnis semua tak jadi
22. makan timun ngan nasi lemak je
23. mengidam nokia 8800
24. still single
25. suka sangat warna apple green
26. love organizing, be it organizing stuffs in my room, office, kitchen n even organizing
programs,activities at work.
27. just found out (re:since last year kot) allergic to daging lembu. Gatal2 lps mkn daging
28. I am not a morning person.
29. Drove all the way from Kuantan to Changlun on my own!
30. Love taking photos!
31. Nak sesangat beli digital camera baru
32. My mom is the best cook in the world.
33. Rabun; pakai contact lens
34. Tgh dok berkira2 nak pakai contact lens kaler (biru ok tak? yikes!)
35. satisfied giler bila tgk pokok yg sendiri tanam hidup subur; gardening is a good theraphy
36. cooking asso my theraphy (re:masak bila dtg angin rajin jek)
37. dah beberapa bulan x pkai jam tangan (re: jam sedia ada dh xleh nak repair; budget xde lg)
38. watch oprah winfrey show religiously
39. since young, idolised my dad's achievement in life;work ethics, his PR, etc
40. kamceng giler ngan my uncle (re:dad's youngest brother)
41. suka bagi hadiah kat kawan2 n family
42. suka buat keje rekod merekod (re:things that meaningful in my life)
43. my dream job: photojournalist
44. love travelling; lonely planet style
45. been to few countries in few continents
46. an avid reader; sangat haloba ngan buku, few titles in my collection yg tak terbaca lagi.
47. kenal blog few years back, 3 thn lepas kot, at first tatau apa itu blog, asked around (re: my
IT expert frens; they osso dunno)
48. dreaming of owning RAV-4
49. still hopeless in finding the ONE
50. a Kelantanese
51. love writing n receiving real mails
52. hate generalization, stereotyping dan yg sewaktu ngan nya
53. beli satu set buku LOTR 3 yrs back; satu buku pun tak abis baca lagi
54. operate daily on 'gerak hati' basis
55. an optimist
56. tak suka berleter
57. suka bau rumput; segar n menenangkan
58. pakai nivea body whitening lotion
59. dah lama tak pakai masker
60. tengah mengalami sunburn skang ni; baru tadi kena tego napa muka gelap
61. practicing water theraphy at the moment; minum sebanyak mungkin air masak
62. buat part time ngaja tuition; duit gaji tak cukup nak wat byr utang credit card!!
63. 3 tahun dok penang; love the shopping malls, love the food but hate the hot weather
64. impian nak study kat US of A still tak kesampaian
65. teringin nak baca buku faisal tehrani
66. listening to my fav songs will easily make me jiwang n hanyut dek kenangan lalu
67. love good stationery
68. collect hotel stationery
69. almost everyday will blog hop
70. kenal internet thn 1996
71. easily inspired n motivated by people I find interesting and worth knowing
72. managed to escape BTN masa kat uni dulu
73. suka tgk live performances; teater ke, play ke, nyanyi2 ke
74. tak suka anything related with Maths
75. very much into outdoor activities
76. tak minat jadi cikgu sekolah
77. pernah tido kat kaki lima hospital; jaga nenek sakit
78. can never understand politics
79. kenal personally ngan one of the bustaman's clan (re:the famous family who blogs)
80. sometimes I'm an impulsive shopper
81. used to be a good hockey player (re: represented my state n my uni)
82. tak suka tgk citer seram, antu n yg sewaktu ngan nyer
83. keje skang ni my first job after I graduated
84. lagu Diriku Tapak Sulaiman by Elyanna is just brilliant
85. my love in reading was influenced by my dad (re: masa kecik2 dulu dia suka beli buku as
souvenirs when he's away on bisnis trip)
86. gila bila pergi Ikea n SSF
87. masa sekolah dulu giler kat NKOTB (re: madly in love with donnie wahlberg!)
88. very good in keeping touch with far away frens
89. frens love to seek love advice from me (re: mcm la aku byk experience sangat)
90. harta paling mahal yg beli sendiri; my 29 inch tv
91. try to avoid drama queens
92. fav local writer; arenawati
93. pernah keje ngan TDC interview tourists
94. appreciate good handwriting
95. menang contest focus point; hadiahnyer percutian ke Phuket (re:hangus jek hdiah tu, tak pi
pun coz tade sapa nak ikut, coz hadiahnyer utk sorang je)
96. not really into chinese, korean, japanese or even hindi movies
97. tak pernah jadi 'prefect' masa sekolah
98. teringin nak keje PTD
99. tak suka pakai minyak angin
100. suka quotation ni ' everything u want is not everything u need


Adoiiii...akhirnyer berjaya siapkan list ni...lama gilos dok buat ni.... now 2.15 am 9/03/06

1 comment:

neeza shahril said...

hmmm still single? now ni single lagi ke?? saje je menyape. it looks like you like reading so much. do you?