nuffnang

Saturday, February 20, 2010

Restoran Nasi Arab Di Kuantan



Our favourite past time is trying out new places to have our meals... few months back.. dah perasan satu restoran nih... Pak Lim Nasi Arab.. my friend yg sebenarnya bagitau akan kewujudan restoran nih.. so we decided to give it a try lah.. tapi masalahnya bila sampai kereta kitaorang nak parking je depan kedai tu.. rasa was-was plak.. ehh 'Pak Lim' hmmm... atas signboard pak lim tu Pakar Urut Kaki Refleksologi lagi tuu..chinese restaurant kah? Dah la lokasi kedai tu sememangnya area kaum cina berniaga...

well.. terfikir halal kan? terus si dia pusing kereta.. maka tak jadilah try tempat baru.. tapi few days back.. di suatu malam kami lalu depan kedai nih nampak ehh.. kedai Melayu lah... ok.. jom try..







Dia dah siapkan pakej okkk..



inilah rupanyer nasi arab tapi si dia order nasi putih.. sepatutnya nasi tu kena amik nasi arab la baru jadi nasi arabkan.. RM5.40



tergugat imanku tengok ayam tu.. well jadi nama nasi ni.. nasi putih + ayam rose



dalam piring tu ada dia bagi kuah kari...

6 comments:

Moon BlooDy Spell said...

menggoda diet ku

miss lolly a.k.a luvfareda said...

fuhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Aziera Yazid said...

MIss Cloudy,

Ada satu lagi restoran nasi arab baru je bukak kat Sg Isap sebelah Wescourt, tempat Chicken King lama. Akak tak cuba lagi, cuba lah pergi boleh bagi review ;)

miss cloudy said...

wokeh... nanti i g..

Rhona Rozlan said...

Hi. I pun dah try this place. Bagi You, okay tak? I macam takde feel je makan nasi arab pak lim ni. Mungkin sebab sedikit muak dengan nasinya. Ayam tu kira ok lah.

miss cloudy said...

rhona.. tak berapa ok.. hehe..