nuffnang

Wednesday, December 30, 2015

Simple Gestures

Aritu CikCloudy ke bandar Kuantan ni... running some errands... so masa nk kuar dari satu tempat ni.. keadaan kat luar tgh hujan.. ada aunty sorang ni duk tengok2 kat kite.. then dia bukak payung dia, then tgk kite lagi... pelik gak..aku kenal dia ke dia kenal aku? 

Pastu aunty tu cakap... adik nak pergi mana? saya nak lalu ikut sini... sambil tunjuk ke arah depan... ohh dia nak ajak CikCloudy tumpang payung dia rupannyer... Allahuakhbar... I was really touched... terus CikCloudy cakap eh takpe2 sambil tepuk bahu dia..terharu sangat sampai automatically pegang bahu dia tanda sangat terharu with her offer.

Betul lah... pay it forward, bila org buat baik kat kita... kita rasa happy dan rasa nak balas balik kat org lain pulak. 

Simple sgt kan.. tapi kenapa kita susah nak buat.. 

1 comment:

Rozita said...

ye...setuju...sama la macam ucap terima kasih...