nuffnang

Thursday, December 24, 2015

NOMBOR TELEFON KAUNTER TIKET BAS SANI EXPRESS & BELI TIKET BAS SANI SECARA ONLINE




kepada yg mencari-cari nombor telefon kaunter tiket bas sani.... bleh la tgk kat gambar atas ni ye...
skarang ni tiket bas sani dah boleh beli online... senang je.. xpayah susah pergi beli kat kaunter tiket... sebab kadang2 kite pergi kaunter, kaunter pulak tutup, tanya kaunter sebelah cakap g makan la... apa la.. nak tggu lama2 kita pun nak cepat kan.. so the best solution beli je la online.. tapi harga dia berbeza sket la.. alaa dalam RM3-4 je kot beza nyer pun... sebab ada caj bank etc.. 

untuk beli tiket bas sani express secara online boleh ke link ni...


for first timer kena la sign up dulu.. based on my experience.... lepas buat payment tu kena tunggu dekat 20mins baru lah proses tu settled. Mula2 cuak jugak sebab mcm my payment tu didnt get thru... duit kat bank dah berkurang tp kat sani punyer website cakap takde payment di buat lg.... so.. dont be panic tungguuuuu... no need to worry... unless dah berjam2 kena call customer service dia la.. 




lps dah settled payment semua... kena print lah details tiket kite tu... nk print details tu g kat my profile then active ticket pastu click kat boarding code.



screen shot boarding pass





Boarding details ni kena print dan tunjuk kat kuanter tiket 30 mins b4 nak naik bas... harga tiket sebenar ialah 34.50 pastu campur GST & Convenience fee jadi RM36.50 pastu campur caj bank jadi lah total yg kena byr RM37.56

Well... jimat la dari ngabis kan duit minyak dan masa g bli kat kaunter kan... tapi leceh sket la nak kena print bagai... macam conflicting sket sbb kat atas boarding details ni cakap bleh je tunjuk screen shot kat kaunter sblm naik bas, tapi kat bawah plak ada cakap please print out this boarding pass... ntah ler... nnti CikCloudy p tnya sendiri kat kaunter lah senang sket.

update:



so... tadi dah g kat kaunter Sani Express... CikCloudy juz tunjuk screen shot boarding pass je, no need to print... terus akak kat kaunter tu print kan tiket yg mcm dlm gamba kat atas ni..lps CikCloudy bgtau no boarding pass... so harga sebenar tiket KB-KTN iaah 34.50 kalau beli over the counter... through online RM37.56 

no hal lah kan 3.06 je pon... kalau g bli sendiri minyak keta lebih kot RM5 dan satu lg, kalau tunggu nk g bli over the counter.. dgn setiap hari jadual keje yg padat... last2 tiket abis kan.. 

1 comment:

Raihanah Ahmad said...

bagus juga info ni, thanks ya