nuffnang

Sunday, May 05, 2013

Selangor Cuti Umum 6 Mei, Pahang Tak Nak Isytihar Cuti Umum Gak ke?

Suasana Perang Poster di Kota Bharu, Kelantan
Seronoknyerr orang-orang Selangor dapat cuti free 6 Mei nih! CikCloudy tertunggu-tunggu nih, Pahang tak nak ker umum cuti jugak hari Isnin lepas hari mengundi tu? Boleh la rest lebih sket n jimatkan cuti tahunan kann..


SHAH ALAM, (Bernama) - Kerajaan Selangor mengumumkan Isnin ini, 6 Mei sebagai hari kelepasan am bagi memudahkan urusan semua rakyat di Selangor yang pulang mengundi di kampung pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13), Ahad ini.

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata pemberian hari kelepasan itu selaras dengan Akta Hari Pelepasan 1951, perenggan 9, yang menyatakan bahawa Pihak Berkuasa Negeri boleh menetapkan satu hari sebagai hari pelepasan am.

"Kerajaan Selangor berharap hari pelepasan am ini digunakan sebaik mungkin untuk pengundi pulang ke kampung halaman masing-masing untuk mengundi dan tidak perlu tergesa-gesa untuk kembali bekerja," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau turut mendoakan para pengundi dan rakyat Selangor pulang dengan selamat untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia.  

No comments: