nuffnang

Wednesday, May 15, 2013

MasterChef Selebriti Musim Kedua: NK Kuar dah...



Tadi berpeluang tengok MasterChef Selebriti Msia Musim Kedua, this 2nd season ni CikCloudy tak berapa tgk sgt, asyik missed je. Tadi sempat la tgk para peserta yg kalah cabaran the day before, kena masak laksa, tak kisah la laksa kedah ke, johor ke, laksam ke, laksa kari pun ada, as long as laksa. 

Mula, Chef Adu, Chef Jo n Chef Zubir tunjukkan kat para peserta pusingan penyingkiran 5/6 jenis laksa yg biasa kita makan kat Msia nih... then peserta boleh pilih nak masak laksa yg mana. Kesian kat Kenchana, Radhi n NK sbb according to them, depa tak pernah masak laksa! So all those 3 masak laksa for the first time lah masa tuh...

Pendekkan citer, the best laksa dpt kat Lydiawati n NK plak terkeluar.... so takde dah la sorang diva kat MasterChef tu... 

one thing la utk season ni.. most of them semacam lepas je nak cakap apa pun, takde lah nampak goody-goody sangat dalam memberi komen atau luahan perasaan. Kalau depa tak suka ngan seseorang peserta, depa akan cakap je apa ketidakpuasan hati mereka, dulu nyer season 1 pun ada gak kan, tp this time around lagi telus gituu.. 

tapi yg kes zain lashed out kat chef tu, i just dont buy it, mcm scripted je... kann?

1 comment:

:: Cik Viva :: said...

mungkin depa tau yg rmai org x bpe suka dgn NK kot..tu pasal dia keluar. Emm pasal zain tu...mungkin jugak dah plan nk publisiti mungkin...