nuffnang

Tuesday, October 16, 2012

Mengemas Rumah Itu Penting

Everytime MrMonday tanya dok buat apa tu... most of the time my answer would be 

"tengah mengemas"

Sometimes rasa nak tipu je jawab tgh baca magazine ke, masak ke, sebab malu... tak abis2 ngemas.. ngemas apa ntah..sebab ntah apa2 lah aku buat sepanjang masa tak abis2 ngemas kan... 

but, mengemas is therapeutic.. bila dah nak tersusun, kemas dan everything in its place rasa best sangat.. rasa stress pun hilang. I wonder if there is a name for this 'perangai' . I am sure ramai orang macam ni kan.. pls tell me I am not alone.. heheeh..


rasa nak tolong kemas je kalau rumah dah jadi rupa camni... owhhh....

the other day... i watched Keluarga Iskandar and Azhar Sulaiman's character jenis yg macam Courtney Cox dalam Friends tu... yg jenis takleh tengok dirty things... what's is the name for this type of person ek.. tak ingat la plak.. clean freak or sumtin? anyway, si azhar sulaiman's character ni carik alasan nak tumpang mandi umah biras dia.. kononyer takde air kat rumah dia (azhar sulaiman) tp sebenarnya dia nak tolong cuci bilik air umah biras dia tu... haha... I believe this kind of person do exist in real life kan... 


but in my defense  i am far from being a perfectionist... datang angin rajin je asyik dok ngemas, but sokmo bersepah je.. ahakss...




2 comments:

-gedek! said...

uncle suka tolong....

tolong sepah

sukiman said...

saya juga suka mengemas, dan suka jugak menyelerakan...heh e he.