Bahan-bahan
500g atau 2 ketul | Isi Ikan Tenggiri | 6 ulas | Bawang putih, dihiris halus | 2 | Bawang merah, dihiris halus | 1 inci | Halia, dihiris halus | 1 peket | MAGGI Tumisan Kari Ikan | 1 camca teh | MAGGI CUKUP RASA All-in-One-Seasoning | 1 camca besar | Minyak masak | 5 | Bendi, dipotong separuh | 2 | Medium tomatoes, cut into 6 wedges | 1 | Terung bulat bersaiz sederhana, dipotong berbaji 10 | 500ml | NESTLÉ Low Fat Milk | 2 camca besar | Jus limau kasturi Gula dan garam secukup rasa | 2 batang | Daun ketumbar untuk hiasan |
| Tenaga | 269Kcal | Karbohidrat | 12g | Protein | 22g | Lemak | 14g |
Tahukan Anda Susu rendah lemak merupakan alternatif yang lebih baik berbanding santan kerana ia mengandungi kurang lemak.
Petua Berguna Kari biasanya mengandungi lemak yang tinggi, jadi pastikan anda sentiasa bersederhana dalam hidangan. |
|
No comments:
Post a Comment