nuffnang

Monday, June 27, 2011

Dulu Best

Sekarang ni macam kekurangan bahan bacaan yg menarik dah kat blog2 yg aku minat. Semuanye sebab iklan...

Dulu blogger (kebanyakkan la) yg best2 menulis dari hati yg ikhlas, tapi bila dah kena buat sponsored post bagai... dah jadi mcm tengok tv la pulak.. banyak benor iklan nyer... kiri kanan atas bawah blog penuh ngan iklan je.

Dulu, pendapat tak bias sebab menulis tanpa bayaran, bila dah kena bayar kenalah puji melambung2 pasal certain2 products tu.. kalau dulu kita boleh rely on review2 pasal restoran ke, buku ke, barangan harian ke kat blog2 tapi bila blogger dah kena bayar..rasa fake sangat..

2 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dunia blogging skang dah lain..sejak org menjadikan blog sbg cara utk carik duit..jd apa yg ditulis kebanyakkannya nk impress org bkn express pendapat dan perasaan sendiri..

VersedAnggerik said...

Tidak suka menulis untuk sponsors, sbb kreativiti jadi terkekang....