nuffnang

Sunday, May 01, 2011

Suka Cabut Rambut Satu Penyakit?




OMG... baru ku tahu.. my bad habit adalah satu penyakit jika tak dibendung.. ada nama saintifik lagi rupanyer my bad habit ni..

TRICHOTILLOMANIA (hair pulling disorder)

Baca kat sini

Trichotillomania ni...is a condition in which one has the urge to pull out their own hair!

Tapi in my defense, aku takde lah cabut rambut sampai mcm dalam gambar yg kat blog ni.. sampai berdarah or botak kepala.. huhu... tapi tak mustahil kan kalau bad habit ni tak di put a stop to it kan.. tapi serious aku terkejut tadi, sebab tak sangka my bad habit tu ada nama.. dan bukan saya sorang sahaja yang bermasalah begini dan yg mengejutkan ianya merupakan satu masalah psikologi? Satu disorder...Aduuuiii...



Ada jugak yang jenis suka cabut bulu mata.. adoi!

3 comments:

jul said...

My 12 yr old niece is one of them. She had to wear a cap at one time when things got reall bad.

Hope you wiill recover soonest.

Cheers
Jul

Nuyu said...

alamakk... huhu sy suka cabut rambut, suka tarik2 bulu mata, bulu kening... semua yg ada.. sampai bulu tu gugur.. huhuhu.. konon2 cabut rambut yg tk sihat.

Kee-chul said...

i think i have the same disease ,
and i'm still work hard to cure it ...

Let fight our trichotillomania..

^^ "

its started when i'm 12 ..