nuffnang

Wednesday, March 09, 2011

Rumah Pertamaku


Ramai betul yang cari pasal SKIM RUMAH PERTAMAKU pagi ni yer. Bagus kan skim tu, if only skim ni ada dulu lagi barulah CikCloudy pun bleh memanafaatkan skim ni jugakss..

Anyway, to those yang masih lagi tak beli rumah sendiri, especially single ladies out there, meh CikCloudy nak bagi nasihat ni, cepat-cepat la beli, tak ruginyer beli, jangan fikir, alaa aku ni future hubby pun tak nampak batang hidung, buat apa nak beli rumah, atau pun, alaa future hubby aku la yg patut beli rumah.

Well.... kalau kita dah bertahun kerja tapi takde plan nak beli rumah, iskkk.. sangat ruginyerr..
Tapi ada juga single ladies out there yang ada niat nak beli rumah tapi takut tak mampu, takut kena tipu, atau pun, tak tahu macam mana prosedur nak beli, tak paham proses jual-beli, tak paham macam mana nak apply loan bank. Alaa... itu semua boleh belajar la, tanya la orang sekeliling dan yang penting kat internet banyak info yg ada kannn...

Macam ada sorang kawan aku nih, puas aku bebel kat dia suruh beli rumah, tapi sampai sekarang ni tak beli-beli lagi. Bila aku citer pasal beli rumah she seems interested to know more la, tapi dia takde inisiatif sendiri. Dari segi kewangan, mampu je sebab kereta pun dia dah habis bayar. So, if you are like my fren tu, fikirkanlah dgn serious utk beli rumah tu yer... rugi beli rumah lambat2 nih, harga rumah makin naik, makin meningkat umur pun memainkan faktor jugak, makin hari hutang-hutang lain for sure makin bertambah, baik buat hutang rumah. Kalau korang pikir iskkk, mana ada duit, bulan-bulan pun semput nk tunggu gaji. Well, doa lah banyak-banyak kat dia, insyaAllah ada la rezeki tuu.

2 comments:

atty's said...

lepas ni semua org mampu beli rumah..

miss cloudy said...

yeahhh...harap2nyer semua sedar awal2 di usia muda la