nuffnang

Sunday, December 05, 2010

Rutin Ahad

Salah satu rutin hari Ahad yang amat aku sukai ialah dapat baca banyak suratkhabar yang best2.

Ye la kan.. hari Ahad semua akhbar ada extra, kalau masa sekolah dulu, hari Ahad dan dapat baca Mingguan Malaysia, paling teruja nak baca Pancainderalah kan, baca pasal gossip artis yg terkini. Tapi sekarang ni dah ada internet, gossip2 artis ni dah tak payah tunggu kat akhbar. Baca je online kan.. lagi pun dah besar2 nih tak minat dah nak baca gossip2 artis. Banyak lagi benda lain yg lagi penting untuk dibaca.

eh... dah larik dari topik.. ok.. so hari Ahad yg mendamaikan ni.. aku baca paper online je arini... sebab solitary weekend kan.. dah keseorangan ni tade la nak kuar g beli paper... baik baca online je..

tadi aku tertarik dengan satu artikel kat kosmo.com.my ni.. pasal tasik 'darah' di Sumatera.
tengokla gambar kat bawah ni..serious merahhh kan tasik tu.. tapi yg pelik nyer, air tu sebenarnya jernih je..



so, dasar tasik yang tanah nyer berwarna merah la kot kan.. aku pernah dah tengok tasik yg warna2 pelik camni yg dapat thru email.. tapi bukan kat Asia la, tapi ni dekat je, kat Sumatera (ehh dekat ek Sumatera)

1 comment:

atty's said...

agaknya ada yg kena bunuk kot kat tasik tuh