nuffnang

Wednesday, September 01, 2010

Berbuka Puasa Di Padang MPK / Masjid Negeri

Kat bandar Kuantan ni, tempat yang paling happening untuk berbuka puasa ialah Padang MPK yang dekat dengan Masjid Negeri tu, bersebelahannya ada Pasar Ramadhan.

Tapi so far CikCloudy tak pernah berbuka kat padang tu lagi.. sebab rasa mcm leceh la kan... nak bawak tikar, dok atas rumput pastu nak bergegas solat maghrib pulak.. tapi terpulang kepada masing2 la sebab kalau nak solat memang takde masalah, masjid depan mata je.

Meh kita tengok gambar yg dijumpai kat google..




photo credit: utusan.com.my



photo credit: http://pahangdaily.blogspot.com/

Ramai giler kannn orang berbuka..padang tu sangat besar, sebab padang bola, tapi bukan satu je padang bola kat situ...padang tu muat 3 padang bola (kalau tak silap la).

Bawah ni plak gambar yg CikCloudy amik sendri masa g pasar ramadhan sebelah padang tu..



Ni dari gerai2 kat param tu.. kelihatan manusia mula memenuhi padanga..






Mula mencari port yg sesuai..



ada yang bentang tikar, ada pulak yg duduk atas suratkhabar je, yg duduk atas selipar pun adaa.





Tak kira tua muda,ramai2 berkumpul buka puasa bersama. Family, couples and group2 students IPT pun ada...

4 comments:

'AQILAH said...

macam kat luar negare gitu...:)

myz ramz said...

bila mau buka pose same2 di padang MPK tu ye...?sy pon x pernah lagi buka kat situ...best ke...?

apik pehe said...

penah g skali ..
minggu lepas rasenyer..
pengalaman yang menarik..
dapat tgk keindahan masjid waktu maghrib..
hehe

miss cloudy said...

aqilah.. yer ke?? hehe..

myz ramz, tunggu org tu belanja laa

apik.. best tak?