nuffnang

Tuesday, August 24, 2010

Pasar Ramadhan Di Kuantan: Giant & Indera Mahkota 8

Salam ramadhan... chewahhh.. :)

Kali ni entry pasal jalan-jalan di pasar ramadhan lagi... destinasi kami kali ni..

Pasar Ramadhan (PARAM) yang dekat dengan Giant tu.. baru this year wujudnyer PARAM ni.. oleh itu, ianya tidak berapa meriah, penjual tak ramai sangat, dan makanan pun tak pelbagai..








see... agak lenggang..



yang lain dari yg lain.. kat PARAM ni ada Ayam Tempayan



yess.. memang ada tempayan besau-besau. Di dalam tuh la ayam2 di panggang.. ayam2 disangkut keliling mulut tempayan (hehe.. lawak plak mulut tempayan..literally!) pastu kat tengah2 (dalam) tempayan tu ada dapur, dapur arang yang macam gambar ni...


photo credit: fzmenu.blogspot.com


Tatau la plak mcm mana rasa ayam tempayan tu, tapi setiap kali aku g param ni orang beratur panjang la nak beli ayam tempayan nih..


Seterusnya, kita visit ke Pasar Ramadhan kat Indera Mahkota 8 plak, next to hostel Shahputra, dekat dengan Taj and Restoran Rahmat..











gambar makanan tak amik la..segan la nak snap2.. hehe..
PARAM ni pun for me tak best sangat.. aku g balik tangan kosong, tatau nak beli apa, terpaksa la pegi PARAM lain..

1 comment:

apik pehe said...

x pnah lg peg PARAM lain selain kt masjid besar kuantan..hehehe