nuffnang

Saturday, July 17, 2010

Lemang Kijal

The weekend is here.. yihaaaa! Jom kita ber-JJHM - jalan2 hujung minggu...

Kita ke Kijal cari lemang nakkk?




Ini gerai Lemang dekat Kijal arah ke Kuantan. Gerai lemang ni ada dua tempat kat Kijal nih. Satu arah Kuantan ke Ganu, and dalam few hundreds meters ada plak yg arah Ganu - Kuantan



Lemang yang tengah dibakar..yummm..yummm..



Kita orang main hentam je singgah gerai nih, tatau pun mana yg best, semua best la kot..





selain dari lemang, ada dijual jeruk-jeruk. Serunding untuk makan dengan lemang pun ada..

5 comments:

'AQILAH said...

wahh...macam raya dah :)

Miss Q said...

ni bukan yg dorg bwk mat saleh main piano dtg sini dulu? apa nama ntah. maksim ek?

p/s: jeruk tu nampak bahaya. Ntah2 dari thailand x? Asid kuat. Ada org mkn jeruk thailand lepas tu sakit perut. Dia p mkn pulak ubat tahan sakit. Finally perut buncit mcm org mengandung hanya dlm 1 malam! Pergi spital.. sudah tdk dpt diselamatkan lagi..

Jeruk + ubat tahan sakit is a big NO! NO!

Ad Rifza said...

Lamanya tak makan lemang..time raya jer ada jual biasanya..makan dgn rendang tok daging..sedappnyeee..

mier@merr said...

alaa...xsaba nak raya......

miss cloudy said...

yeahhh... nak rayaa sudahh... posa kena ganti cepat2.. huhu...

miss q, ye ke? tatau la plak.. jeruk tu for sure thailand mari.. hehe.. erkk tak dpt diselamatkan?? maksud nyer meninggal??? uhsss.. sian nyer