nuffnang

Sunday, July 11, 2010

Jenis-Jenis Manusia Dalam Facebook

Majoriti kawan-kawan dan sedara mara aku ada Facebook. Tak kira lah umur berapa, sepupu yg sekolah rendah pun dah ada Facebook. Ni aku ada jumpa gambar-gambar menarik yg cerita pasal jenis-jenis orang kat Facebook. Sangat menarik dan sangat betul.

Mari kita tengok yang pertama;




Jenis yg suka amik Quiz, masa studies dulu punyalah tak suka quiz ke test ke kan, tapi kalau quiz masa study dulu tu yg mcm facebook ni sure no hal punyer kan.. :)

Well.. for me, aku tak suka quiz2 ni dan tak pernah buat (ada la sekali buat half way, bila dia tanya macam2 aku malas nak layan). Aku cukup heran dengan orang yg suka benor amik quiz kat Facebook tu, mcm takde keje sangat dah ker? pastu yg tak best nyer bila quiz tu yg jenis buat ramalan, ni pun satu, kita nih jenis kaum yg suka benar kalau bab2 meramal nih kan.. bahaya wooo... memang la nanti jawapannya.. alaaa saja suka-suka bukan percaya pun... tapi masalahnyer, betul ke tak caya? kena suka-suka? Suka-suka tu sebab adanya perasan ingin tahu ka... hmmm...

next..






hehehe... harap2 aku tak ter-include dalam yg nih... kalau invite g wedding pakai FB ni tak payah print kad jemputan kan baguss.. jimat tuuuu... haha.. sure orang marahh kan..silap2 takde tetamu datang... erkkk..








yessss yang ini.... jenis yang ni kan.. sangat mengundang spekulasi tau.. orang yg macam ni akan letak status yg mengundang pelbagai persoalan.. luahan perasaan, rasa tak puas hati, marah kat seseorang tapi tanpa jelas tuju kat sapa... nyammmpah i...




ewwww!! kalau ada yg letak status mcm dah gambar kat atas tu memang hampehhh la! Tapi... adaa! jenis yg every single thing yg dia buat, dia nak bgtau... yg nyampah nyer.. kononnyer luahkan rasa bersyukur, contohnya.. Terima kasih kandaku yg dicintai, i love you coz bagi cincin Pak Habib for my bday... ewwww.... cakap terus je lah kat laki hang kan, apsal nak letak status mcm tu dalam FB nyer, kalau bukan nak bgtau sekalian friends yg lain kannn... bukan apa kan, tak elok la.. nanti kawan lain baca terasa plak dia laki dia tak mampu nak beli cincin pak habib, mampu beli kain sepasang je...




yang ni bagi aku jenis yg tak confident, or yg jenis ada inferiority complex, yg jenis malu nak letak gambar sendri. Nak letak gamba anak boleh, tapi letak la gamba dia sendiri yg tgh riba anak ke, dokong anak ke, sebab nyer nyusahkan kawan2 baru yg nak add, sebab tak kenal sapa kah gerangan... satu lagi reason maybe sebab dia syok sendiri anak dia comel.. hahaha.. memang la sume budak comel kann.. tapi jangan la over expose anak masingkan, again buat orang menyampah jer..






it's either orang tu stalker u or dia memang tade life.. hehe



Ni aku selalu kena gak nih.. nama kita kena tag, padahal kita tade pun dalam tu, rupanyer nak jual baranggg.. adusss...




tadi baru je dapat satu... pasal MLM la kan..iskkk... sorry... I added frens that I knew in real life je..




last sekali... peladang jaya! hehehhee... no komen lah... dah aku tak suka main game kan.. yg suka takpe la kot, bleh release tensen, tapi jangan sampai kena bergegas bangun pukul 2,3 pagi sebab nak siram pokok dah lerrrrrrr... (adaaaaaa org mcm tuuu jgn ingat takde)



Apa-apa pun, Facebook byk memberi impak kepada hidup aku dari segi dapat contact balik kawan-kawan lama, hubungan dengan sedara mara yg dok jauh beribu batu pun jadi rapat tapi not to forget all the negatives impact laa kannn... bykkk jugak negatif nyerr...itu semua terpulang kepada kitalah kan nak guna macam mana teknologi yg sepatut nyer membuat hidup kita lagi berkualiti....

1 comment:

Blackwinter said...

Hahaha... entri yg menarik...
Ni la realiti fb kn...
Agak2 aku tmasuk dlm golongan mne yek? Ihhe~