nuffnang

Monday, May 17, 2010

Hafiz Ke Hashim?

Semalam baca satu surat dari pembaca kat satu suratkhabar nih... pembaca tu komen kenapa nama kat jersi pemain badminton kita yg Melayu guna nama ayah, sedangkan orang Melayu mana ada surname atau family name.

Betul gak kan, I think he has a point there.. kenapa kita perlu ikut barat? Memanglah mana2 international sports events guna nama surname nak jersy, tapi dah laa Thomas Cup tu main kat Malaysia kan.. pakai je la adat kita kan.. lastly, pembaca tu cakap, if our prime minister were given the jersy nama najib ke nama razak yg tertera? hmmm... good point kan.. something to think about..

dok google gak gambar jersi tu tapi tade la plak..

2 comments:

Pekerja Kontrak said...

betul tu miss... buat la cara kita kalau pun kita berada di mana-mana... jangan telampau di ikutkan british standard tu....

atty's said...

tu lah pasai ..bikin kty keliru je..ekekekke..