nuffnang

Sunday, February 28, 2010

Ikan Baung



Korang pernah makan Ikan Baung? Before this aku tau Satay Baung yg kat Pengkalan Chepa tu je, rupanyer baung ni adalah sejenis ikan sebenarnya



Ikan Baung ni famous kat area Kuala Berang, Terengganu (mengikut info yg aku dapat la, aku tak la verify akan kesahihan nyer)



Kepala Ikan Baung - RM7.00

Kalau Temerloh famous for Ikan Patin, kat area Terengganu nun terkenal dengan Ikan Baung

Rasanya? hmmm... bagi aku biasa2 jek la.. sebab aku takde lah pandai sangat nak menilai akan kesedapan ikan-ikan nih.. kalau ikan patin isi dia agak lembik sket as compared to isi ikan baung nih..

1 comment:

Moon BlooDy Spell said...

sedap... rindu mskan ibu