nuffnang

Wednesday, February 03, 2010

Citibank vs MBF Credit Card

Sudah lama rasanyer tidak betul-betul menulis entry yg betul2 bermakna di sini. Lately nih banyak letak entry yg copy paste je kan.. kurang menarikss kan.. anyway.. ni aku dah ada citer nak dicoretkan... Citer pasal kad kredit. Bulan ni saje aku dapat dua statement of account dari credit card company... minyak bayar annual fees ke apa nyer fees ntah..ayoo... before this tak de plak... ni mesti pasal start dis year yg kena byr RM50 tu kan..

Dua2 kad tu sebenarnya aku tak guna pun, tak pernah activate pun.. saje apply sebab nak dapat payung n bag free... haha... very the lame nyer excuse kan.. anyway... first card was citibank nyer kad.. so aku call la nak suh dia waive kan n also nak cancel the card... dulu walaupun tak pernah active kad tu aku tak pernah cancel kad tu sebab tak pernah dapat apa2 statement yg kena bayar apa2.. tapi bila dah dapat nih,.. mula lah gelabah... so citibank cakap kena isiborang utk waive n dia akan fax kan borang tu.. pastu aku call lagi sbb form yg dia fax kan tu clear, so this time orang lain plak yg layan.. bila aku cakap nak borang utk nak waive dia kata tak payah.. dia bleh waive kan terus je lepas tgk account aku mmg tak pernah active.. pulakkkkk... tadi org lain cakap lain...

Anyway... dia fax borang utk cancel kad plak... so baru tadi je aku fax kan balik utk cancel kad kredit citibank tu...  next stop.. kredit kad MBF plak... baru je few days ago dapat statement.. aisehhh.. satu lagi kad yg tak pernah pakai tapi tak pernah cancel... so nak tak nak kena deal gak la ngan another process of meng-kansel-kan kad.. arrghhh...

So... kena lah call.. macam biasa lah kan kalu kita call  Call Center... nak dapatkan manusia kena dengar rakaman suara manusia bagi arahan dulu... after aku call kali kedua.. dapat la bercakap ngan orang yg berkenaan... pastu after dia semak aku nyer account yg sah2 tade apa2 aktiviti terus dia cakap ok.. bleh cancel terus je by phone! wahhhh..serioussss senang! So... bravo to MBF for making my life much easier!!!


Pasni tobat taknak dah apply credit card juz because nak hadiah.. hehehe...




2 comments:

atty's said...

kty tkdo ..cc ..lama dah ..potong itu semua credit card..

Syima Syaz said...

hye...
this year dah ade goverment fee la...menci rasanye.
btw, bf saya keje citibank bahagian kredit kad..hehehe