nuffnang

Sunday, August 16, 2009

Akhirnya Kahwin Pun Waheeda n Akhill


BAHAGIA...Penyanyi dan penceramah bebas, Ustaz Akhil Hayy dan penyanyi Waheeda kelihatan ceria bersama anak-anak Akhil, Mohd Syarif Idayatullah, 11 dan Siti Nur Maisarah, 12, selepas pasangan itu dijabkabulkan tengah hari tadi di Masjid ar-Rahman, Kuala Kubu Baru.--fotoTHE STAR oleh Norafifi Ehsan


Wahhh... terkejut baca berita nih kat mstar online tadi...

Setelah lebih dua tahun membiarkan banyak pihak membuat spekulasi dan berteka-teki tentang hubungan mereka, penyanyi serta penceramah bebas, Akhil Hayy, 40, dan penyanyi popular Waheeda, 30, akhirnya telah selamat diijabkabulkan di Masjid Ar Rahimah, Kuala Kubu Baru, hari ini.

Hanya dengan sekali lafaz, Akhil atau nama sebenarnya, Akhil Abdul Hayy sah bergelar suami kepada penyanyi yang popular dengan lagu Wassini itu pada majlis pernikahan mereka yang dihadiri oleh kira-kira 200 tetamu yang rata-ratanya terdiri daripada ahli keluarga, saudara-mara serta kenalan rapat kedua-dua belah pihak.

Pasangan ini dinikahkan oleh Pendaftar Nikah Cerai dan Rujuk, Ustaz Zulhairi Jaid.sekitar pukul 12 tengah hari. Pada majlis itu, Waheeda menerima mas kahwin berjumlah RM 80 serta tujuh dulang hantaran berbalas 11 dulang oleh pihaknya.

Kontroversi yang melanda mereka berlarutan sejak lebih dua tahun lalu apabila mereka dikatakan telah berkahwin dan Waheeda atau nama sebenarnya Norwahidah Abdul Wahab menjadi isteri kedua Akhil. Ketika itu, masing-masing menafikan tentang perkara tersebut dan menegaskan mereka hanya berkawan baik.

Namun, kisah itu semakin panas sekitar Mei lalu apabila isteri Akhil, Maizawati Zainal mengaku tentang pergolakan rumahtangga mereka dan Waheeda turut dikaitkan sebagai punca tersebut.

Antara yang didedahkan oleh Maizawati, dia pernah menyatakan persetujuan membenarkan Akhil berkahwin lagi dan bersedia hidup bermadu setelah suaminya itu mengaku tentang hubungannya dengan Waheeda.

Namun, dia tidak tahu apa status hubungan suaminya dengan Waheeda ketika itu kerana katanya, Akhil sendiri sudah tiga bulan tidak pulang ke rumah dan hanya mengikuti perkembangan kisah suaminya itu menerusi media.

Maizawati kemudiannya mengambil keputusan bercerai untuk membina kehidupan baru. Dia dan Akhil akhirnya sah bercerai dengan talak satu pada 15 Julai lalu di Mahkamah Rendah Syariah Ipoh.

- MSTAR

2 comments:

bungacahaya said...

Aku tak suka dah kat mamat ni. Bukan sebab aper...sebab dia menipu.

SEKIAN

Ann said...

Selalunya yang meruntuhkan rumahtangga tu, kaum wanita. Kekadang tu malu dgn kaum sendiri..Tapi saya pun mmg tak suka kat ustaz ni. Macam ada yang tak betul aje kat dia tu.