nuffnang

Thursday, January 15, 2009

Masakan Nyonya

Enuf of mendung2... (re: sori kak tie..kite citer best2 la plak)




Meh kita main masak2 la pulak.. asyik makan kat kedai je kan... buku ni aku beli kat Popular baru2 ni... dapat diskaun.. so dapat murah la.. though cover buku resepi ni ada gambar a BALD chef Mavin Yong yg aku rasa a bit TURN OFF...hehe... tapi.. abaikan jek laaa...

Tapi.. betul la kan.. gambar2 masakan dah menyelerakan dah.. tapi ada la pulakk gambar chef ngan spotlight nyerr... hehe..sorry... but I just can't help talking about it lahh... org yg responsible for the cover tu tade ke pk gambar tu a turn off ek?? hehe.. again sorry... maybe turn off bagi aku... tapi... a turn on bagi orang2 lain kan? hahahahaa... ermm.. sebab tu lah buku ni dah masuk list yg harga dah murah kot...


iskk..iskk... okk..ok... dah ..dah... tak baik tau cik cloudy ni.....


sajer tukar selera...nak merasa resepi masakan nyonya plak...



Resepi Udang Nyonya


kira aci lah yer... malas nak taip resepi udang nyonya nih..

kira aci lah yer... amik point2 yg penting jek... yg lain2 suka ati lah nak masak mcm mana.. hikss




Mee Hoon Nyonya ?



kite belek2 resepi jek la dulu yek... next time lah kita masak2... he heee...

4 comments:

Ir. hydir said...

waduh... enak sekali..

rasa nak cuba... sy suka sekali masakan asam pedas... hmmm...

:) Sayangnya..sy x pandai memasak!

Monkey D Luffy said...

kenalah letak pic aku kan

Raihah Rosli said...

Salam perkenalan juga :)

Udang nyonya tuh.... sgguh menyelerakan! Yummy :)

Kecur air liur...

miss cloudy said...

ir. hydir,
masak memasak ni senang je... campak2 je..hehe...

mr monkey..
hahahaa... skang baru ku tahuuu giruu ghuperr mu

raihah...
gambar jek tuu... rupa masakan yg real tatau la camner..hehe