nuffnang

Friday, December 19, 2008

Steakhouse




It's pay day todayy...wuuhuuu... (not mine actually...haha)





So..bleh demand lebih skit.. wahahaha (evil laugh)


Sooo.... nak makan kat mana kita malam ni ???


Chyang naaakk makann kat Lyon Steakhouse (dengan nada lemah gemalai...), boleeyyy...??


Okehh... bolehhh...


Yeyy!!

andd... that was what i ordered!!! haha... mix grill !! rega?? RM33.90!!! wahahahahaa... yg si dia punyer order tak masuk dalam gambar sebab dia just ordered nasi goreng... hahaa... RM9.90

so dlm mix grill tu ada; ayam,kambing,udang,sotong,fries,coleslaw,telur,sausage n other veges dimakan dgn blackpepper sauce...


habiss aku makannn..siap angkat pinggan bertukar2 ngan si dia lagi.. hehe... pastu yg best nyerr lepas aku order tuu..the waitress told me... owhh miss we have a special promotion for this mix grill...

apa promosi nyerr??? RED WINE!! haha... dia nak offer aku red wine to go with this mix grill.. I asked her to repeat... yess RED WINE... hahh? NO THANKS aku pandang si dia n senyum. Lepas tu, that Chinese waitress pun senyum2 gak... hehe... ye lah kan... keje dia..dia kene lah offer though she knew we r muslims n me with tudung lagiii... tapi ada gak kan org yg tak kisah.. I mean tak kisah minum2 tu kan...


That restaurant sangatlah romantic... tak ramai org... dua meja je, our n there was another couple.. lagu2 yg dia pasang best sgt..zaman mid 90s... zaman aku sekolah dulu la kira nyer..


After the dinner, my lalling asked me to drive sebab dia kata if aku tak drive...tak sempat sampai selekoh depan tu aku dahhh..... ZZzzzZZzzZZZZ... hahahaa... ye lah kan...mkn besar kan tadi... hahaa...


Hisaplah rokok...ianya membunuh...

muahahaa...

last nite..rokok ni jadi isu... ada orang tu suka sangat isap rokok rite after dinner even masa tu still kat kedai makan lagi... kalau org lain kita sangat bengkekk kan..apatah lagi kalu bukan 'orang lain' sebab rasa sungguh kurang sopan wlaupun kata org tu..alaa takpe bukan kena pun asap tu.. ntah la..susah tul... memang tak makan saman punyer... I am not asking u to stop smoking... tapi just be considerate la kan... dah la busuk n tak healthy, malu lah I... orang tengok bf dia tu tak sayang awek dia tu sebab selamba je isap rokok n bg awek dia jd second hand smoker....

Memanglah berhenti terus dr smoking would be my ultimate dream tapi..benda2 mcm tu kena datang dari hati tuan empunyer sendri kan..if setakat org suruh ni mmg kejap je la.. or even worse tipu ckp dah stop..tp depan2 je stop... hmmm...

so... my lalling shhayangg... please2 kill yourself only... don't kill me too by smoking near me...

4 comments:

Neeza Shahril said...

tak sensitifnya waitress tu.. kalau iye pun ramai orang islam selamba minum.. tengok lah pulak.. orang yang datang bertudung. Agaknya ada gak kot orang bertudung minum wine kan.. hmmm.. tok tau nok ghoyak ggapo lah lagu tu...

Yatie SawaNiLa said...

wah itu waitress blh order red wine lagi.. apa mangkuk dia... hihi....
so far since dah pakai tudung... kalau ada alcohol dorang akan ckp la but dulu masa tak pakai tudung dorang ckp ke idak..

BTW, makan besar nampak???sedapnye

80degrees said...

wow....the mix grill looks so delicious!! but u must go to williams n try the asbestos if tak silap la.... mix grill die lagi x hengat punya!! kedai die mmg cam warung tepi jalan. but the food is worth it. try it.. kt k.l.. :)

karipapsayur said...

ini di mana?? mcm best!

hello. my name is Qastalani. dari kuantan juga. lenkali sharing2 tempat makan best hokeyy.