nuffnang

Friday, November 07, 2008

Akob Patin House


Hari ni we had lunch here..... Akob Patin House. Kedai Akob Patin House ni kat Jalan Besar, Kuantan. Kedai makan yg famous dengan masakan ikan patin ni mengadap Sungai Kuantan.




At first, aku segan gak nak snap2 gamba, tapi my friend (went there with a colleague) encourage aku, so aku pun apa lagi terus ilang malu..aku takut la dia segan tengok aku dok snap2, tapi since dia tak kisah...lagi la aku tak kisah... so, lepas makan aku pun snap2 la lauk pauk yg ada kat sini.


Aku tak tahu nak tulis lah nama2 masakan dalam ni... to my readers yg tahu nama2nyer sila bagitau kat my comment box yer... yg gamba atas ni namanyer apa ek... tapi ada ikan bilis la.. pastu ada buah kecik2 tu... ntah tatau nama apa...




Yang kuning tu telur, yang belakang telur tu aku amik, daun apa ntah... tapi sedap sangat, sampai sekarang terasa kat tekak.. huhu...

Haaaah! yang ni aku tau... ikan patin... Masak Lemak Ikan Patin kan??? According to my colleague yg bawak aku ke sini..kat sini ada banyak jenis ikan patin, ada yang murah n mahal. So bila nak amik tu tanya lah dulu...


Ada more than 20 jenis lauk pauk, kebanyakkan nyer yg jenis masak lemak la..







Best sangat view nyer... betul2 mengadap sungai... waktu lunch break memang kedai ni jadi tumpuan orang2 yg keje sekita bandar Kuantan ni lah... tapi ari ni aku g awal tak kul 12 lagi time aku makan ni...so thats y nampak mcm byk kosong je kerusi...

Here is Akob Patin House contact number... Miss Cloudy memang recomend lah sesapa yg nak g makan tengahari kat sini. Kiranya... Akob Patin House ni antara tempat makan tengahri yang best kat Kuantan lah...Owhh... satu lagi.. kat sini ada gak masakan Ikan Kerai.

Ikan Kerai? Yess...aku pun tertanya2 kat kawan aku, first time aku dengar nama ikan kerai. Next time lah cuba... tapi according to my colleague tu... mahal oooo ikan tu... mau berpuluh2 harga nyer... iskkk... ye ke???

6 comments:

Witty Angel said...

sedapppnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

miss cloudy said...

yessssshhh! memang tersangat shedappp...

saya said...

aduh jauh le pulak..kalo takat2 kat kl ni harap jugak saya harung carik kedai tu...nmpk mcm sedap je semuanya

miss cloudy said...

saya, mai lah kuantan ni... 3 jam je dr kl... hehe

YAAKOB said...

terima kasih atas soskongan kepada kami.... dr Pak Akob Patin, kuantan...

cikcloudy said...

wahh.. pak akob dtg melawat.. huhu.. tq!