nuffnang

Wednesday, October 16, 2013

Kopitiam Kita di Kota Bharu


Ni lah kopitiam yg paling happening kat kota bharu sekrang nih.. nama di beri Kopitiam Kita yg letaknya di Taman Sri Cemerlang. 


 Apa yang best kat sini ialah pelbagai nasi berlauk.. ada nasi kak wok ada nasi air dingin dan byk lagi nasi belauk yg best2.. kat wall tu gamba2 customers yg vip, ada artis la, pemain bola la, ahli politik la, tapi bkn selebriti n vip je la gamba cikgu aerobic pun ada hehe...


ni lah dia, berbakul-bakul nasi berlauk yg glamer2 di sekitar kelate... kalau datang after 9 di hari2 cuti memang kempunan lah nasi kak wok.. selain nasi kak wok dan nasi air dingin yg sangat glamer skang ni, byk lagi menu lain, pulut pagi pun ada, nasi dagang pun ada, nasi tumpang pon ado, also nasi kapit makan dengan sambal kelapa goreng.



dan....my FAVOURITE! Roti Titab namanya... memang sedap sampai terkenang2..  roti tu yg best sebab tebal, bukan mcm roti sandwich gardenia tu, ni macam org mkn kacang pool tu.. pastu dibakar dengan majerin pastu letak kaya dan telur separuh masak... voilaaaa! marvelous babe! Kat atas telur tu plak letak kicap ngan pepper! adoiiiii... memang terkenang sampai ke Kuantan kesedapannya.


Kopitiam ni tokey nyer cina, tapi pekerja semua melayu, servis nyer bagus walaupun berjuta pelanggan, sebab staf dia ramai dan tempat dia pun quite big.


more blog entries for this kopitiam kita;

http://gopengzai.blogspot.com/2011/09/kopitiam-kita-kota-bharu.html


http://atuk-phd.blogspot.com/2012/06/kelantan-jun-2012-3-kopitiam-kita.html

2 comments:

My Little Diary said...

sedapnya roti & telo tuu.....

Penjejak Bintang said...

Nasi bungkus yg ditanda "nasi air dingin" yg dijual di Kopitiam Kita bukanlah yg ori. Yg ori bungkusannya ada cop, tp yg kt kopitiam kita, kertas 0 sahaja. Rasanya pun lain (lg sedap yg ori). Siapa yg biasa makan, tahula. So, jgn terpedaya