nuffnang

Friday, September 20, 2013

Terminal Sentral Kuantan

Lama takde entry yg meaningful lg ori, asyik yg copy paste je kan. Oklah, kali ni CikCloudy nak share ngan korang gambar-gambar Terminal Sentral Kuantan (TSK). Terminal Bas Express lah nama senang dia..

Since Ogos rasa nyer TSK ni baru mula beroperasi. Kpd mereka yg first time sampai kat TSK ni mesti rasa a bit cuak la kan sebab a bit complicated (bg yg 1st time je pon) Pening sebab kalau macam kita nak g amik orang yg baru sampai kita tatau nak g arah mana ek? ketibaan kt belah atas ke bawah ke, kalu atas belah mana? yg ngadap mahkamah ke ngadap sekolah tamil tu?

Kepada yang first time ke TSK ni... kalau korang nak g amik kawan or sedara mara yg baru tiba di TSK tu sila lalu depan Wisma Belia utk masuk ke TSK ni... lepas je Wisma Belia tu ada us stop, lepas je bus stop (belah kiri) tu ada jln masuk ke kiri, as of 2 days ago jalan tu still takde papan tanda yang jelas, yg menunjukkan tu jalan ke TSK, well maybe ada yg samar2 kecik je la pon... 


untuk yg nak naik bas pulak kena g ke bahagian bawah TSK ni...

ni kat atas, tempat bli tiket... kat belah kiri gamba tu ada tangga eskalator utk turun ke bawah



ok... sila turun kat sini... memang ala2 airport pon ada la sket2



lagi kaunter tiket bas



ni pemandangan dari tempat parking keta menuju ke tempat menunggu nak naik bas... ala2 balai berlepas la


tengah tunggu nak naik bas... 


haa tu bas dah sampai... ada sign tulis penumpang yg ada tiket je boleh melepasi pintu utk menuju ke bas... tapi aku selamba je masuk kan even takde tiket...




pemandangan dari tempat bas parking td


bangunan nun jauh tersergam tu ialah Mahkamah...



RM34.60 harga tiket bas untuk balik ke Kelate... huhu... mahal kan




1 comment:

Isra said...

info yang menarik dan berguna mengenai TSK