nuffnang

Wednesday, July 17, 2013

Bazaar Ramadhan di Kuantan: Taman TAS


Lepas Bazaar Ramadhan di Tanjung Api, kite ke Bazaar Ramadhan di Taman TAS pulak. Taman TAS ni letak nyer di Jalan Gambang seblum Jaya Gading. Bazaar Ramadhan kat sini lebih besar dari yang kat Tanjung Api. Maknanyer lebih banyak plihan makanan yang ada. 




Satu je yg tak best jalan2 kat sini... laluan utk kita berjalan dilitupi dengan batu kerikil yg kecik2 tu.. a bit tak selesa lah nak jalan dengan santai. Kalau lepas keje terus dtg sini dgn ber high heels, memang stress la... so sila tukar kasut dulu yer :)


Tujuan utama CikCloudy nak jugak ke sini..... sebab nyer.....  nak beli niii...







haaa tu diaaa, Nasi Ayam Berlada, korang pernah makan tak? 




ini dia Nasi Ayam Berlada, yang special nyer ayam dia berlada lah.. :) Ok2... ayam tu ada kuah merah tapi bukan lah rasa macam ayam masak merah tuuu... kuah merah tu tak pedas pun, rasa manis ada laa... 




Last but not least, Roti John Daging RM4 juga beli kat bazaar ramadhan kat taman tas.



trivia: tahu tak TAS tu singkatan Tengku Ahmad Shah


3 comments:

:: Cik Viva :: said...

Meriahnya bazar ramadan ni..tak sempat lagi nak pergi padahal dekat je dengan umah..

Cicit Hang Tuah said...

TAS bkn tengku ahmad shah tetapi tengku arif shah. Taman ni projek dia. Dia tu pak sedara tuanku sultan sekarang.

Cicit Hang Tuah said...

TAS bkn tengku ahmad shah tetapi tengku arif shah. Taman ni projek dia. Dia tu pak sedara tuanku sultan sekarang.