nuffnang

Saturday, December 11, 2010

Tolonglah Kami..


http://www.benashaari.com/2010/12/segmen-tolonglah-kami.html

Abg Ben cakap...
Segmen ini mudah saja .. Segmen ini aku buat untuk menyedarkan mereka yang gemar merokok ditempat tempat terbuka terutama restoran restoran .. Aku harap akan ada pihak amik perhatian ... Jangan butakan mata jer ..

CikCloudy jawab..

  1. Ceritakan satu kenangan yang pernah anda lalui melibatkan isu merokok ditempat awam
Kenangan? well as for me bukan nak citer kenangan la.. sebab benda ni still berlaku.. lebih kepada rutin yang terpaksa CikCloudy lalui..sebab ada seseorang tuuuu yg suka amatss merokok tatkala sebelum dan selepas makan di restoran2, sebelum bila tunggu order makanan tak sampai lagi la kan.. selepas... well memang wajib la kan perokok ni lepas makan dessert nyer merokok.. dan secara tak langsung jadi dessert CikCloudy gak la kepulan asap rokok tu...haishhh...


2. Pernahkah anda menegur mereka yang merokok ditempat awam dan apakah tindakan yang diambil mereka ?

Dahh tegur dahhhh, duluuu yaa duluuu laa stop la kejap.. pastu lately nih.. hmmm...

3. Rayuan anda pada mereka yang suka merokok ditempat awam

Susah nak cakap... kalau cakap jangan selfish kan terasa pulak..kalau modal tegur tak laku..maybe kena buat something very drastic kot.. apa dia? well... pernah gak terpikir.. nampak je org tuuu nak merokok kat kedai makan... terusss bangun n g kaunter bayar then masuk keta, actually baru malam td je terpikir nak buat mcm ni... tapi tak buat..sebab lebih rela diri sendiri jadi secondhand smoker.. sadiss tul..


7 comments:

aNa d'sKoDenG said...

dorang degil...uhukk..sakit kepala kita yg menghidunya

Pendekar Berkuda said...

..ahhaha...yang ni pasal buah hati dia lak ye?? alahai... kasihan nya.. sabar jela... ahaks...

TEKAN SAJA SINI UNTUK TERUS KE ENTRY DI BLOG PENDEKAR (^_^)

sekamar rindu said...

salam.....

saya pun join juga segmen abg ben,

mohon follow...**175

Matika Love said...

mamat pun dh join..

http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2010/12/tolanglah-kami.html

Lulu caldina said...

sedap jer rokok yer..tak fikir org lain.huhuhu

Lulu caldina said...

Secondhand? adeh..

the Dream Chaser aka CNEN AFI said...

tak faham betul..sangat2 selfish..