nuffnang

Sunday, December 26, 2010

Buku Resepi Masakan Kelantan



Jalan-jalan di Megamall... ada orang tuuuu pegang n tunjukkan buku ni to me... hmmm... mcm menarik je... murah plak tu harga buku ni RM5.50 sahaja, terbitan alaf21. Sangat di recommend utk para isteri yang bersuamikan (atau pun bakal) lelaki Kelantan.. hehe.. well.. they do say, a way to a man's heart is thru his tummy kannnn..




Nasi Tumpang...sebab ada yang menumpang dalam nasi tu? hehehe...



Nasi Dagang Kelantan berasnya merah...



kalau sebelum ni CikCloudy tunjuk gambar Nasi Kerabu yang warnanya sangat lah terang birunya.. kali ni ada Nasi Kerabu Kuning plakss... tengok gambar pun sangat menyelerakan kaannnn... buku resepi ni CikCloudy bawak balik ke KB baru2 ni, kononnyer nak tunjuk kat my mom laa... tapiii dia pulak cakap.. tinggalkan buku ni utk saya lah yer.... hehe... (yes, kitaorang gunakan kata ganti diri saya kadang2) my mom yg expert masak tu pun boleh terpikat dengan buku resepi ni. Walaupun semua resepi dalam buku ni kami sangat familiar, tapi ada juga few recipes yang lain sikit cara dan bahan yang digunakan berbanding dengan apa yg my mom amalkan selama ini.

Okeh, nanti kita sambung lagi resepi apa yg ada dalam buku ni yerr... ciao..

3 comments:

mzhany said...

hany carik nasi tumpang selalu je tak jumpa, mcm susah je nak cari nasik tumpang kat kelate tuh...

mzhany said...

hany carik nasi tumpang selalu je tak jumpa, mcm susah je nak cari nasik tumpang kat kelate tuh...

mache boy said...

hmm...best la mr monday dpt mkn mskan kelate