nuffnang

Sunday, December 12, 2010

Bas IKM Terbalik Di Gua Tempurung

Baru je dok borak-borak dengan MrMonday pasal kemalangan (masa borak takde la cakap kemalangan tapi ckp accident la). Dalam paper hari semalam (Sabtu) banyak betulberita pasal accidents.. first few pages tu mesti ada berita pasal eksiden jer.. kemalangan kereta la, lemas di laut la..maut dalam kebakaran la..pastu buka blog cikgudahlia.com pun citer pasal dia kemalangan.. pastu ni lagi kes accident.. bas pulak terbalik..

Aku rasa salah satu faktor kemalangan jalanrayanya ialah cuaca sekarang.. hujan = jalan licin =pemandu tak extra careful...



Anggota bomba dan penyelamat membantu mangsa-mangsa kemalangan sebuah bas di KM 304.5 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan berhampiran Gua Tempurung petang Sabtu. Dalam kejadian tersebut, bas yang membawa 41 penumpang dan dalam perjalanan dari Cameron Highlands ke Jasin, Melaka terhumban ke dalam longkang besar di tepi lebuhraya tersebut. Foto BERNAMA

berita lanjut kat sini

1 comment:

Cik Su said...

banyak kemalangan sekarang nie.. takut jugak nek bas xpress..