nuffnang

Wednesday, November 03, 2010

Resepi Spaghetti Yang Simple

cuti lagi todayyyy..weehuuuuuu..
meh kita main masak2 lagi...

easy peasy spaghetti punyer resipi... atau pun resepi spaghetti yang paling simple n sempoii...





memula perlulah ada ini sos spaghetti.. owhh.. pastikan ada logo halal yer.. CikCloudy pakai sos spaghetti kimball yg tradisional.. ada byk jenis sos spaghetti kimbal ni.. antara nyer Basil & Garlic Spaghetti Sauce n Mushroom Spaghetti sauce..



atau pun buleh guna yang prego punyer.. tapi yg dalam tin tauu.. sebab nyer... cuba cari logo halal kat prego yg dalam jar (balang kaca) tuuuu... haaaa... cari ler..



seterusnyer minced beef dari ramly, atau pun daging cincang.. seharusnya dari Ramly tauu.. sangat berkualiti dan boleh makan dengan penuh yakin..



pastu... perlulah ada ini mushroom atau cendawan dalam tin.. if it's a whole mushroom, kenalah potong2 bagi nipis yer... kalau makan seketul2 tu buleh sangkut kat kerongkong...



ini plak.. celery.. sesapa yg tak kenal ni.. senang je nak cari.. kat hypermarket for sure ada..



potong lebih kurang macam gamba kat atas tu yer..

pastu, campak je la sume bahan2 tadi ke dalam kuali.. ehh... chuppp chupp.. kena tumiskan la dulu.. kalau malas sangattt sangatt... tak payah tumis takpe.. bila minyak dah panas masukkan sos2 tadi tu, yg dr dalam tin tuuu... haaa pastu masukkanlah minced beef tu.. pastu jadilah mcm niii...




voilaaa...



kasi nampak sket daging2 nyer... adoyaiiii sedappp!



rebuskan itu spaghetti



siap utk dimakan... ngapppp ngapp!

4 comments:

atty's said...

terliur kty nengok..tau.terus jadi lapar sangat2

~Cik S~ said...

tibe2 rasa laparr...pos kan cket bleh???

miss cloudy said...

atty.. hehe sorry la wat akak terliur.. eh btw lama dah nak tanya kty tu apa? kak atty ke? heheh or kita?

cik s... pos kemana tu ek??

shafiqah amira said...

miss cloudy,kalau kita guna kimball tomato puree..bole ke?