nuffnang

Thursday, November 25, 2010

Oprah's Favorite Things 2010



Bila lah nak ada program talk show macam ni kat Malaysia negaraku terchinte ni yer?? Dulu mcm dah nak ada la yg sama tapi tak serupa dgn program ni, iaitu talk show yang Anita Sarawak tu, apa ke nama dah talk show tu.. tapi sekejap je hayatnyer, pastu tade dah.

I used to watch this talk show religiously.. sanggup rushing balik rumah semata-mata nak catch ini show.. dan aku mcm pernah terfikir, salah satu wish list aku ialah nak g states n watch this show in person.. tapi apa kan daya, this Oprah Winfrey Show dah masuk farewell season sudah.

This final season Oprah memang bagi hadiah kaw2 punyerlah kat audience dia.. sangat bertuah audience yg datang time nih.. bukan senang tau nak dapat tickets tgk show ni.. and I bet utk show ni (Oprah's fav things) memang selected audience je yg datang, memang oprah nyer staff dah buat homework awal2 sapa akan diberi tickets...

Sebelum ni pun Oprah dah pernah bagi hadiah kereta kepada audience dia, few months back bagi free trip to Australia... this time oprah bagi pulak keta beetle! Tapi lawak sangat masa first2 Oprah masuk studio dengan beetle tu.. meracau2 audience, sebab depa dah agak yg beetle tu akan menjadi milik depa.. menjerit2 lah semua orang, berpelukan, ternganga2 pun ada, tapi semua senyap bila oprah cakap sorry.. it's not what you think.. kata oprah (cewahh macam novel) semua diam.. hancur berkecai harapan nak wat balik beetle.. tapi for few seconds je la berkecai pastuuuuuu melompat la semula bila oprah cakap.. yg sebenarnya, beetle yg baru Oprah naik wat masuk studio tu tak dapat nak bagi kat audience sebab volkwegan (betui ka eja?) akan bagi beetle yg model baru! yang tak dilancarkan lagi pon! fulamakkk ko!




Oprah tunjuk bayang keta tu je... memang the bomb sungguh la Oprah nih.. media mogul lah katakan.. anyway.. kat bawah ni aku copy paste senarai oprah's favorite things for 2010






700USD nyer camera... iskkk... terliur.. kalau kat sini berapa la ek?




  1. Andre Walker Hair Care Products (AndreWalkerHair.com)
  2. iPad (Apple.com)
  3. Scrabble App for the iPad by Electronic Arts (EA.com)
  4. Classic Sparkles UGG Australia Boots (UGGAustralia.com)
  5. Sophia Satchel by Coach (Coach.com)
  6. Magaschoni Embellished Tunic and Leggings (Click to purchase the tunic; click to purchase the leggings)
  7. Hope in a Jar by Philosophy (Philosophy.com)
  8. Nordstrom Lingerie (Nordstrom.com)
  9. Herb Savor by Prepara (Prepara.com)
  10. Centerville Pie Company's Chicken Pie (HarryandDavid.com)
  11. Garrett's Special Limited-Edition Favorite Things Tin (GarrettPopcorn.com)
  12. Le Creuset Cookware (LeCreuset.com)
  13. Miraclebody Jeans by Miraclesuit (MiracleBody.com)
  14. Sophie Jewelry Box from Pottery Barn (PotteryBarn.com)
  15. Jessica Leigh Diamond Earrings by Dana Rebecca Designs (DanaRebeccaDesigns.com)
  16. DonorsChoose.org Gift Card, Courtesy of Bing.com (Bing.com/gives/)
  17. Williams-Sonoma Mini Croissants (Williams-Sonoma.com)
  18. Holiday Favorites Assortment from Talbott Teas (TalbottTeas.com)
  19. The Book of Awakening by Mark Nepo (RedWheelWeiser.com)
  20. Illuminations by Josh Groban (Amazon.com)
  21. Let It Be Me by Johnny Mathis (Amazon.com)
  22. Volkswagen 2012 Beetle (VW.com)
  23. Baker's Edge Brownie Pan (BakersEdge.com)
  24. Ghirardelli Double Chocolate Brownie Mix (GhirardelliBrownies.com)
  25. Beecher's "World's Best" Mac 'N' Cheese (BeechersHandmadeCheese.com)
  26. Breville Panini Press (Williams-Sonoma.com)
  27. Cashmere Cable Sweater by Ralph Lauren (RalphLauren.com)
  28. Decoded by Jay-Z (RandomHouse.com)
  29. Elfa Customizable Closet System from the Container Store (ContainerStore.com)
  30. Five-Year Netflix Membership (Netflix.com)
  31. Judith Ripka Eclipse Earrings (JudithRipka.com)
  32. Kiva Gift Card, Courtesy of Groupon (Kiva.org)
  33. Kyocera Ceramic Cutlery Set by Ming Knives (MingsPantry.com)
  34. Philip Stein 25th Anniversary "Oprah" Watch (PhilipStein.com)
  35. Lafco House and Home Collection Candle Set (LafcoNY.com)
  36. Lululemon Relaxed Fit Pants (Lululemon.com)
  37. Nike "Free Run+" Shoes (NikeStore.com)
  38. Nikon D3100 Digital SLR Camera (NikonUSA.com/D3100)
  39. Royal Caribbean Allure of the Seas Cruise (RoyalCaribbean.com)
  40. Season 25 T-Shirt from the O Store (OprahStore.com)
  41. Sony BRAVIA LX900 HDTV with 3D (SonyStyle.com)
  42. The Beginning by the Black Eyed Peas (Amazon.com)
  43. Tory Tote and Reva Ballerina Flat by Tory Burch (ToryBurch.com)
  44. A Course in Weight Loss by Marianne Williamson (HayHouse.com)

2 comments:

Sidratul Muntaha said...

eheh oprah..
suke nengok gak
btw,malaysia klu nak buat kenalha billionaire yg sponsor
klu tak bankrupt lama dah tokey2 yg gila kaya kat sini.
bukan kecik anak dia bg adiah tu
ade mampu ker?1
mimpi jerlah
tpi nikon tu..
uishh...
kali dgn 3.4
huuuuuuu
dalam 2k lebih..
tpi ade lagi murah dari tu kat sini rasanya..
ehehe

mzhany said...

bermurah betol la dia kan..hurmmmsbb tu agaknya rezeki dia makin bertambah ;)