nuffnang

Saturday, August 14, 2010

Pasar Ramadhan Di Kuantan

Alhamdulillah dah masuk hari ke-empat kita berpuasa. Kalau last year CikCloudy tak berapa sangat berkunjung ke Pasar Ramadhan (PARAM) tapi tahun ni setiap hari pergi pasar ramadhan... hehe.. satu perkembangan yg tak bagus sebenarnya, sebab kalau masak sendiri lagi bagus kan. nak masak sendiri kena tunggu angin rajin dan keadaan kepala tak stress baru bleh main masak2 nih..

Sekarang ni memang kepala, jiwa dan raga sangat stress. Kat ofis stress dengan keje-keje ofis, balik umah stress dengan keje-keje yang kena settled sebelum jumaat akan datang ni plakss.. haisshh.. So, nak de-stress kan kepala, petang2 ronda2 pasar ramadhan.. yeayy! Tapi stress gak g Pasar Ramadhan ni.. stress tgk macam2 makanan yg best2 yg rasa mcm nak beli semua je. pastu stress nak tahan napsu dari membeli dengan melampau...satu lagi stress..dengan keadaan lalulintas. Memang bandar Kuantan ni time petang2 especially dekat ngan area PARAM
memang jem amats!

First day of puasa this year CikCloudy n MrMonday p PARAM - Pasar Ramadhan la.. yg kat Giant, bukan dalam Giant nyer compound tadi kat padang yg sebelah Giant Kuantan tuu.. tak best sangat la kat situ, tak variety sangat juadah pilihan.. ada banyak nasi kukus, sapa yg teringin nak makan nasi kukus bleh la check this PARAM out, sebab ada 2,3 gerai yg jual nasi kukus, so bleh pilih mana satu yang berkenan..


Second day of puasa plak, kiteorang p PARAM kat depan Tunas Manja Sungai Isap, PARAM yg kat sini according to MrMonday best dari yg kat Giant, but for me biasa2 aja... tapi aku jumpe gerai air tebu yg best kat sini.. MrMonday beli air tebu kat PARAM Giant tak best, yg dah campur2 kot,..



ni lah pasar ramadhan depan tunas manja sg isap


macam-macam adaaaa.. tapi aku cari nasi kerabu kat sini takde la plak.. so..tak semua ada lah..


Third day of puasa, kami ke Pasar Ramadhan Stadium Kuantan


Air tebu.. i like...


popia.. suka gak tapi tak beli pun..


yang ni? entah la..hehe.. main snap je.. nak amik gamba2 food yg menarik2 tu tapi segan la plak.

Gambar pasar ramadhan kat Giant tak amik, tak teringat plak nak amik.. so kesimpulan nyerr so far pasar ramadhan yg paling best for me is Pasar Ramadhan yang dekat Stadium Kuantan tu, sebab memang sangat banyak pilihan dan yg penting ada jual Nasi Kerabu, walaupun yg aku beli semalam tu terlebih masin..

Petang ni mau ke param mana plak yer....?

4 comments:

Miss Q said...

udah2 le tuu.. petang ni masak le pulakk... hhehehhee

miss cloudy said...

hehee.. masak x berbaloi..kite sorang je makan.. hosmet berbuka awal minggu nih.. hehe

ayu_nippon said...

yeah... depan stadium mmg besh...

DaHLia said...

jarang g PARAM sebab tatau nak beli apa... xde nafsu nak makan..hehehe