nuffnang

Sunday, April 04, 2010

Pok Su & Mok Su Tanjung Lumpur

Di hari Ahad mcm hari ni... kalau dok Kuantan, sesuai benar lah p pekana juadah makanan laut kat Pok Su dan Mok Su kat Tanjung Lumpur.




Ikan celup tepung... sangat sedap ok.. dicicah pula dengan pencicah yg memang tade jual lah kat pasaraya..



Ikan tu RM3.50 seekor, in the other plate.. karipap ngan udang



Ini lah kedai nyer.. sempoi je kedai dia, tapi orang memang tak putus, ada sebuah lagi kedai jual celup2 tepung mcm ni kat dekat2 sini gak, tapi on the other side of the road.. glamer gak tempat tu.. nama nyer Mok Na kalau tak silap, tapi aku malas dah nak g situ..servis dia sangattttttt sangattt tak besttt! Kat sini walaupun orang ramai, tapi still tuan kedai sangat kisah ngan customers nyer, kat kedai satu lagi tu.. budak2 yg jaga, yg aku suggest korang mai kedai nih yerk.



Bukan aku punyer tau... tapi masa aku g tu, byk org bungkus2 utk tapau..





dalam proses pengorengan.. lama gak la kena tunggu sebab asal letak je abiss org sapu..



bekas satar dah kosong.. tapi pastu dia refill semula.. org cina pun suka datang makan kat sini tau..

6 comments:

Miss Q said...

nasi dagang tanjung lumpur yang ngadap pantai tu dah buat review dah ke? situ memang tempat feveret untuk beli nasi dagang daaa.. makan pulak bersama kopok lekor sekali. sungguh masyuk!

miss cloudy said...

belummm.. kat mana yer kedai nyer? tak pernah g...

Miss Q said...

ala, sama laluan kalo nak pergi ana ikan bakar petai tuh. Tapi masuk lagi ke dalam. Melepasi masjid tg lumpur yg cantik tuh. kedai dia burok2 je pun tp ada keropok lekor goreng panas2 mcm nk terbakar lidah..

Oh i mish kuantan!

BUJANG SUSAH said...

fuhhh.. best nih...

Amanda Eltiqaz said...

wah..mcm sedap jek! ^^

tapi jauh sangat la nak pegi..awk pos yek =P

Amanda Eltiqaz said...

oh ya..saya dah add link blog awk kat page saya =D