nuffnang

Tuesday, November 17, 2009

Orang yang Jenis Cakap Banyak

Dalam interviu dia lah jaguh dalam ramai2 candidates... terpesona akan interviewer akan ketangkasannya menjawab soalan demi soalan.. tapi lepas seminggu keje dah nampak bayang2 tak berapa reti nak buat keje... lepas sebulan dah pandai dtg keje lambat... dah berbulan2 keje...dah jadi barah dalam organisasi...

Yang sorang lagi ni plak... dalam meeting dia lah yg banyak suarakan pendapat.. dia lah yg banyak komplen... tapi apa yg dikomplen kan tu kalau diamati hasil dari ketidak pandaian nya tangani keje tu.... hmmm...

So, bleh tak aku buat kesimpulan mcm ni... yang tererrrr sangat bercakap... yg perform sangat baguss dalam job interview dan yg bersuara lantang dalam meeting... sebenarnya bab-bab keje mereka adalah hampehhhh... suka komplen serba serbi tak betul sebab di dasari kemalasannn nyer... hahahaha.. serious aku kenal orang2 mcm nih...

Aku rasa aku ni pun tadelah rajin mana tapi bila jumpe orang macam ni... oh my! memang terdetak dihati... iskkk.. pemalasnyerr..

ok dah.. bleh g tdo... esok nak keje ngadap orang2 yg kat atas tadi tu.. huhuuu..


4 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam....org yang cakap banyak taksemestinya idea dia bernas betoi tak....cakap banyak banyak la salahnya....

atty's said...

selalu org cakap byk ni ..cakap je lebih..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

kadang2 berdiam itu lebih baik :)

miss cloudy said...

alimaz.. ,atty n tinie.... yeah yeahhh..agree... hehe...