nuffnang

Monday, August 03, 2009

JALENAS: Jalur Lebar Nasional



JALENAS? JALUR LEBAR NASIONAL?

Apo ko bondo ituuu???

That was my reaction masa g EC Mall tadi.. sebelum sampai tu ada la nampak 2,3 buntings JALENAS nih.. mula tu nampak JALEN... kicap jalen wat promosi ke.. tapi awat ada gamba PM? I asked si dia.. JALENAS? Apa JALENAS? Dia diam... tak tahu jugak laa tu...

Then, later... masuk je jln belakang EC Mall.. yg dekat Indian Town, China Town tu.. ada lagi signage JALENAS nih... uiks... apa benda nih?? Macam mana aku yg sgt up to date nih tatau? Rasa nyer everyday dah bace paper n tgk buletin utama... iskk.. takleh jadi nih... mr google to the rescue...!


......Pelan tersebut memberi fokus kepada program-program yang menghubungkan komuniti-komuniti terpilih seperti sekolah, pusat pengajian tinggi serta universiti, perpustakaan serta capaian internet secara berkelompok kepada penduduk luar bandar melalui penubuhan telecentre. Melalui program ini hampir kesemua sekolah di seluruh negara telah dapat dihubungkan dengan kemudahan internet.....

ooooo.... paham dahh... hehe... lebih kurang la kot tujuan JALENAS tu... launching nyer selasa 4 ogos nih.. so.. in few days time... we will be well informed la kot pasal JALENAS nih... (ke aku je yg tatau JALENAS nih..hehehe)


okeh.. sekian... next entry pasal ronda2 EC Mall...

2 comments:

atty's said...

dah nak sambut ari merdeka.dah jap jew..

Anonymous said...

Jalenas buat ground breaking kat Kuantan (pecah tanah)http://www.jalenas.com.my/

http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/2/2/business/5591067&sec=business

http://www.bernama.com.my/bernama/state_news/news.php?id=479088&cat=et

ps: Jalenas nak supply up to 100mbps of speed! laju dari TM! :P

- faiting goats-