nuffnang

Sunday, July 12, 2009

Nasi Dagang Ubai







Yumm..yumm... jemput makan....


hehe...

My first time makan nasi dagang ubai yg famous seantero Pahang nih...

Lokasi? Kat Ubai lah... haha... lokasi Ubai? On the way ke Pekan.

Ada 2,3 gerai yg jual nasi dagang ubai kat area nih... aku tatau la yg mana satu the best.. aku makan yg kat gerai Harina Nasi Dagang Ubai . Later, I found out yg the best, gerai yg sebelah sana sket dari gerai yg aku makan.. takpelah, next time leh try yg tu plak..



The taste? hmm... memang best lah nasi dagang nyer, memang boleh lawan la ngan nasi dagang yg biasa aku makan kat Kelate..

iskkk.. teringin la pulak nak makan nasi dagang... huhu

3 comments:

k.salbiah said...

korang try lah makan kt harina nasi dagang ubai tu.best giler. lagipun Tuanku Sultan Pahang Order kat situ lah nasi dagang.dah 2tahun
kalu balik ke london pun baginda bawak nasi dagang harina.....

k.salbiah said...

try mkn la kt Harina Nasi dagang. best giler.lgpun Tuanku Sultan Pahang order kt ctu. aku rase dah 2thn Tuanku order situ.

Laman Pahang said...

Memang Yumm..yumm... jemput makan kat cawangan mereka terbaru, berhampiran Perpustakaan Awam Kuantan.