nuffnang

Saturday, June 06, 2009

Kepada Siapa Nak Aku Adukan?

Wahhh.. tajuk entry nii.. punyerlah gempakk kan.. haha... sajer jekk nak tarik korang baca.. anyway... memang betul pun apa yg kat title tu... meh nak citer...

The other day.. aku ada beli majalah kat satu kedai nih.. kat Kuantan nih la.. aku dah cakap2 awal before bayar.. bagi resit ye.. the lady behind the counter diam je... right after aku hulur duit bayar.. dia terus cakap, resit tade, kita tak bagi resit... huhhhh! apsal pulak.. aku cakap la napa tade resit, rugi la saya mcm nih nak claim LHDN tak boleh la.. dia jawab.. tak tau..tak tau.. terus aku bebel lagi.. lain kali saya tak nak beli dah la sini.. dia wat bodo jek... haisssshhh!! Geram betul aku.. bukan nyer 5-6 ringgit aku beli majalah tu... dekat 20 ringgit gak laa.. nyesal pun tak guna... bila pk balik patutnyer.. aku cancel beli majalah tu, then amik benda2 lain.. tapi sbb aku nak cepat n malas nak gaduh.. aku blah je lah... tapiiii...sangat tak puas hati.. rasa nak je amik gambar kedai tu n letak sini suruh korang sume boikot kedai tuuu..eeee.. geram!!

Bila aku cakap kat my lalling (eh..lama dah nama dia tak muncul dalam blog ni kan.. hehe). Dia kata pekedai kat area tu memang besar kepala sebab dia ada gang... alamakk... takut la pulak aku kan.. buat nyer orang2 dia cari aku ke.. x pasal2 nyusahkan hidup je kan...

Tapi aku still tak puas ati la... teruk laa kedai tuuu kann.. kalu aku nak ngadu.. kat sapa? Persatuan Pengguna? Is it worth it?

1 comment:

rhnna.o said...

Kat mana tuu?