nuffnang

Saturday, April 25, 2009

Putrajaya

Ber-JJHM (Jalan-jalan Hujung Minggu) ke Putrajaya plak kali nih... dari Pesta Buku langsung kiteorang ke sini...

Lama dah plan nak ke Putrajaya ngan si dia... kan si dia kan..


akhirnya... sampai gakkk..


first time aku drive kat Putrajaya...



Ehh.. jap... lupa plak... pernah dah la dtg sini drive sendiri with my colleague before..hehe..
Sunyi sepi... mcm ghost town plak..
ye lah kan... time weekend mana nak ada orang kat sini... area nih sume nyer pejabat2 kerajaan..



destinasi pertama... ke Masjid Putrajaya..
aku sangat tak puas ati ngan layanan tukang jaga jubah kat sini... sangat tak mengambarkan rakyat malaysia yg berbudi bahasa dan murah ngan senyuman...
iskkk... geram tul... dah la kat masjid... terus aura bertukar...



dengan tourists pun tak berbudi bahasa... masa aku tgk ada suggestion box... tang2 tu gak aku rasa nak tulis surat complaint...

lalling cakap takleh amik gamba kat sini... tapi aku amik tade plak guard tu marah... so aku selamba jek la...


masa kiteorang g nih ada sket kerja2 pembaikan tgh giat berjalan.. so aku solat kat sebelah ruang lelaki...
lepas tu kiteorang g Alamanda... tapi tade gambar lah... kalut nak makan... lapor... hihi...




1 comment:

Maryam Abu Ahmad said...

menyinggah.. :)

putrajaya dah round, tapi masjidnya tak.. :D sekitar masjid je.. tengah malam masjid tak bukak...