nuffnang

Friday, December 12, 2008

JJCM: Steamed Sea Bass



The trademark photo... mula2 kita letak gambar minumanlah dulu... Teh O Panas Kurang Manis for me... (Rm2) n Orange Juice for him (RM4.20)
The venue; A Lemon Grass Thai Cuisine yg dekat Grand Hotel, our first time here, sebelum ni asyik g Lemongrass yg dekat CIMB Jln Beserah tu je...

Main course - we chose Steamed Sea Bass in Spicy Lemon Sauce... atau yg nama kurang glamer nyer.. Ikan Siakap Stim Limau Pedas



antara menu yg lain....



the ambience


cute little x'mas tree..


The first to arrive... Baked King Prawn with Chilli n Oyster Sauce (RM18)...fresh bangett udang nyer.. dan memang besar... sos dia pun sedap.. ada rasa pedas n manis n rasa rencah2 bawang putih etc

Inilah rupanyer... Siakap Stim Pedas Limau (RM28)...sedap... cukup pedas dan masam... tapi apa2pun Stim Limau kat Sara Thai jugak yg paling best... one thing kan...kat sini...ikan tu dialas dengan kobis..maknanyer bila kita balikkan ikan utk mkn isi nya yg sebelah lagi tu...ada jumpe kobis yg dijadikan alas ikan tu...at the same time menambahkan sedap, sebab ada rasa manis2 kobis n maybe jugak tujuan dia letak tu so that isi ikan tak over cook sbb kat bawah tu kan ada api...

yang tiada dalam gambar... Fried Combination vegetables RM10

Total: RM69.20

No comments: