nuffnang

Sunday, January 06, 2008

Kisah Cinta Komedi

"Yang, tau tak..kita ni kan kalau citer filem, cerita kisah cinta komedi"


Lebih kurang gitulah ayat aku kat dia...


Dia tanya napa aku cakap macam tu... My reply... ye laaa kita ni kan bila gaduh punyer lah beria-ia..kalau laki bini sure dah terbang barang rumah..tapi dlm dok gaduh2 tu pastu leh pulak gelak2,sengeh2, pastu lupa dah gaduh, punca gaduh pun dah tak ingat dah... apa laaa...
Dah banyak kali dah aku ingat jadi mcm tu...betul2 mcm filem cinta komedi tu...gaduh prang-prung-prang-prung... masa gaduh tu tade dah sayang ke yang ke...sume benda abis diungkit, mana2 yg tak puas ati abis la kuar...tapi inti pati yg digaduhkan tu biasanyer something yg funny... at the end both of us end up laughing at each other.
Masa gaduh sbb tak kuar new year's eve tu.. the next day, right before he pick me up..dok bergaduh lagi dalam sms... dalam dok gaduh tu dia leh lagi tanya plan ari ni nak gi Kmaman kan.. hehe... I just ignored the question until he said "Saya tanya baik2 ni, jadi tak nak g Kmaman ari ni" My answer, "Jadi laaa..napa? Awak ada plan lain ker?" hehe...that's me being mengada-ngada...
Then, si dia sampai depan umah... (that day I had time to really doll-up myself (doll-up sangat la konon..) )I decided to wear my pink blouse (with matching pink tudung) and white pants (faveret dia-hadiah dr dia la). Aku buat selamba jek...muka seposen jek dua2..tapi dlm ati aku mcm berbunga2 je tgk dia.. hikss.. *maluuuu*
For few minutes there were no words exchanged... membatu jek masing2...
Tak sampai pun 5mins aku cakap "Yang jahat tauuu (sambil cubit peha dia dgn suara marah yg ngada2). He smiled!!! Hahhhh... dia pun sama gak..muka jek seposen dalam ati berbunga mcm aku gak la tuuu... Lagi la buat aku gerammm sbb dia dok sengeh2 gitu..sakit ati sangattttt... Aku keep on cubit-ting dia...gerammmm nyerrrr...kita kemain sedih mlm tadi spent the nite alone..dia sengeh2 jek... Cubit yg real cubit..tade cubit2 manja dahh..cubit bagi puas ati betul...sampai dia mengaduh... sampai jadi mcm dok bercakaran dlm keta tu..aku dok keep on cubit dia..dia plak mana nak drive lagi mana nak tepis tangan aku lagi... last2 muka dia dah berubah sebab dah sakit sangat kot... mood sudah lari nampak nyer... ok2..aku stop n said sorry... then aku buat lawak...
"Yanggg... sayang chomeyyy kan ari ni"
Muahahahaa...dah dia tak puji..sendiri puji jek laa...ekekeek
Terus dia senyum2 balik sambil gosok peha dia yg aku suspect dah merah2 n biru2 kot..hahaha
Hmmmm....indahnyer berchinte....
Tapi sampai bila nak berchinte jerkkk????
Sampai hati jadi bulat... saying that.. yes!!... he's the ONE... He's worth it.. I'd risk everything to be with him..
and... for the time being... hati mcm leper jek lagi..... hah..hah..hah..

3 comments:

neeza shahril said...

leper lagi?? kena kasi pam sikit laaa... suruh dia pam $$ sikit, *O*(golden ring heheheee) sikit, lagi apa yek... oh ya.. lupa lak.. kena gi kursus kawin, check HIV (whhoopppss!!) jeng jeng jeng.. baru dia jadi bulat... :)))

neeza shahril said...

wah wah wah.. boleh buat filem nih...

miss cloudy said...

hmmmm...gitu ek?? nasihat dari org yg berpengalaman kena lah ikut kan..hehe..

kalu jadi filem.. filem yg pengarah nyer dr razak mohaideen kot..hehe