nuffnang

Sunday, November 02, 2014

Apa Ke Bende BAE

Banyak bahasa baru skang ni yer, sampai kita yg gen y nih, eh perasan, gen x lah... xberapa nak paham dah.. 

kalau tahun 2013 xramai yg tahu apa itu 'selfie' tahun 2014 nih susah nak jumpe orang yg tak tahu akan penyakit selfie nih.. 

few months back aku duk notice 'bae'

apa ke bende lah bae nih? sebut cmne? BA-E ke? ke B je?

so, CikCloudy yg si Gen X nih pon men-google lah... jumpa lah ni..


http://time.com/3026192/this-is-what-bae-means/



ok, thanx time.com! Baru paham, tapi actually dah bleh agak la, tgk kepada cara penggunaan BAE tu, cuma nk confirm kan dan nk tahu bunyi dia BEE ke BA-E. 

Sebut dia BEE. 

Sooo, dah tahu ni bleh la letak gamba kat instagram ngan buah hati tersayang pastu buat caption, 

'Saturdate with my bae' #eastcoastmall #movie

haha... berangan... 

tapi according to the article ada jugak yg kata BAE ni meaning dia before anyone else dan ada jugak yg cakap bae ni shortform kepada babe.

ohh ada satu lagi meaning bae ni.. ni dari denmark.. 

Bæ/bae is a Danish word for poop 

wakakaka..

soalan pasal apa bende bae ni... rupanyer trending tau..

byk org google

what does bae mean?



ok dah.. tata




3 comments:

cafiena said...

saya pun dok tertanya-tanya juga!
haha

terima kasih sharing.

Abang Bear said...

hukalohhh... lagi 10 tahun pesen cakap ngan bahasa baru bebudak skrg ni memang dah takleh nak paham lah... kena pakai bahasa mak lampir baru paham

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur